Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заплатите в културното министерство преди и по времето на Минеков – 1164 срещу 5266 лева (ДОКУМЕНТИ)

Политика

Заплатите в културното министерство преди и по времето на Минеков – 1164 срещу 5266 лева (ДОКУМЕНТИ)

Заплатите в културното министерство преди и по времето на Минеков – 1164 срещу 5266 лева (ДОКУМЕНТИ) - Tribune.bg

Само в рамките на 6 месеца служебният министър на културата Велислав Минеков е раздал над 75 хиляди лева за заплати на свои съветници. Това нямаше да е притеснително, ако първо се знаеше какво точно са свършили тези хора като работа и второ, ако не ставаше дума за едно от най-ощетените финансово министерства.

И докато Минеков говори за предишната власт и как някакви пари са потъвали някъде, то се оказва, че по време на неговото управление да си съветник е било най-сладката длъжност.

След публичната информация за огромните заплати на съветниците на Минеков, потърсихме такава и за възнагражденията, които са взимани за същата длъжност по време на редовния кабинет на министър Боил Банов. Като съветник един от най-видните ни учени проф. Николай Овчаров е взимал заплата от 1167 лева.   

От копие на заповедта за неговото назначение е вдино, че проф. Овчаров от 2020 година, когато е бил назначен, е получавал малко над 1000 лева месечна заплата.  

Припомняме, че настоящият министър на културата Атанас Атанасов разкри в публичен отговор до Народното събрание, че Велислав Минеков е разхищавал бюджета за култура, награждавайки свои хора с невиждани в ресора заплати. Така например един от съветниците, чието име е скрито е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лева или средно над 5200 лева месечна заплата.  

Друга съветничка на Минеков - Евелина Кирилова е получила срещу съветите си сумата от 36 150 лева. Консултантите пък са взимали възнаграждения по времето на Минеков на стойност над 4400 лева.

Докато министър на културата е бил Боил Банов, проф. Овчаров е взимал 1167 леваДокато министър на културата е бил Боил Банов, проф. Овчаров е взимал 1167 лева


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети