Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна националният онлайн конкурс „Кмет на годината”

Политика

Започна националният онлайн конкурс „Кмет на годината”

Започна националният онлайн конкурс Кмет на годината - Tribune.bg
Снимка:

Онлайн допитването ще трае 15 дни, вече 9 000 човека са посетили платформата, обясни Боян Томов, директор на сайта за българските общини kmeta.bg

Търсят се най-добрите кметове! Но не за новия мандат, а измежду сегашните. И не след гласуване с бюлетини, а след онлайн допитване за националния конкурс „Кмет на годината”.

„Направихме платформата така, че да е достъпна за всички. Днес стартирахме онлайн допитването, което ще трае 15 дни. Вече над 9 000 човека са посетили платформата”, заяви пред Нова ТВ Боян Томов, директор на сайта за българските общини kmeta.bg.

„Единият от интересните въпроси е за кмета и социалните мрежи. Много е важно един градоначалник да бъде активен в социалните мрежи. За мен като гражданин на даден град ще е по-интересно да пиша и да задавам въпроси директно на моя кмет или да стига до него и да може да ми отговаря”, коментира Томов. „В малките населени места кметовете са по-активни в социалните мрежи. В големите общини кметовете ползват екипи”.

В студиото беше коментиран и кметът на Рейкявик, който е определен като добър градоначалник, дори без диплома за висше образование, но хората го определиха като най-добрият кмет.

„Той е доста успешен, с неговите си интересни идеи, които въвежда в общината. Но да не забравяме, че той е от семейство, което е свързано с местното самоуправление. За съжаление, в България нямаме кмет, на който семейството му поколения наред да е било част от политическия живот. Такъв пример е и кметът на Лондон. Много интересна е и историята на кмета на Атина. Кметът на Солун е един млад човек. Идва момент за млади, енергични и атрактивни хора”, коментира Томов. 

„Интересно е, че Борис Джонсън тръгва от журналистическата кариера, той е атрактивен, така е бил и в парламентарната си кариера, и като кмет, сега вече и като министър-председател. Сега трябва да внимава заради Brexit”, смята Томов.

„Българският кмет трябва да бъде почтен, коректен и колкото по-малко неща се обещават, но изпълняват - толкова по-добре. Имаме голям проблем в България и в българското политическо пространство, защото обещаваме много. Нека обещаваме по-малко, а да изпълним повече”, призова Боян Томов. „Обещавайте по-малко, изпълнявайте повече", призова Боян Томов кметовете. И отбеляза, че забелязва вече 3 години и половина кметове, които не можеш да намериш никъде - нито в кметството, нито в онлайн пространството, а сега предизборно са станали много активни.

„В категориите имаме „Смарт сити”, която е изключително важна, защото живеем в смарт свят. Образованието, спортът и туризмът са в една категория. За градската среда са много важни и гражданите, защото видяхме на много населени места, в които се направиха площади, посадиха се нови дръвчета, поставиха се нови кофи за боклук, а впоследствие дръвчетата бяха изпочупени, кофите бяха изпочупени... Много е важно гражданското общество”, коментира Томов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети