Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна подмяната на кадрите на Петков, отстраниха шефа на Държавната консолидационна компания

Политика

Започна подмяната на кадрите на Петков, отстраниха шефа на Държавната консолидационна компания

Снимка:

Назначените директори от Кирил Петков в Държавната консолидационна компания (ДКК) вече не са в холдинговата структура, която управлява активи за над 1 милиард лева. В ДКК влизат от предприятия за кисело мляко, през военни заводи до строителна компания и агенции за пазарни проучвания. Анастас Гогов, който бившият икономически министър и настоящ лидер на „ПП" Кирил Петков номинира и за изпълнителен директор на ДКК е освободен от поста на 28 септември.

С директорския пост в ДКК се раздели и Валери Белчев, след като зае поста на финансов министър във втория кабинет на Стефан Янев, съобщава „медияпул“. В сряда официално беше съобщено, че са назначени трима нови директори - двама представители на държавата и един независим.

Няма информация дали продължава започнатото преструктуриране на мегахолдинга, анонсирано от Кирил Петков.  

Едно от първите решения на новия министър на икономиката Даниела Везиева е било незабавно да освободи от поста назначеният от Кирил Петков Анастас Гогов, показват публикуваните документи в Търговския регистър.

Тя стана министър на 16 септември, а на 21 септември общото събрание на ДКК освобождава Анастас Гогов, който бе назначен на поста в средата на август.  

Не е ясно каква е причината за смяната на Атанас Гогов, който не е в листите в партията на Петков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема