Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна посещението на Екатерина Захариева в Палестина

Политика

Започна посещението на Екатерина Захариева в Палестина

Започна посещението на Екатерина Захариева в Палестина - Tribune.bg
Снимка:

Вчера вицепремиерът и външен министър беше в Израел

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещение в Палестина. В Рамалла тя ще разговаря с палестинския си колега Риад Малки, както и с министър-председателя Мохамед Щайе, съобщиха от външното ведомство.

Във фокуса на разговорите на вицепремиера Захариева ще са възможностите за развитие на сътрудничеството, както и отношенията в контекста на Близкоизточния мирен процес. Акцент ще бъде поставен върху връзките в сферата на образованието и възможностите за обучение, които предлагат българските висши учебни заведения.

В рамките на посещението Екатерина Захариева и Риад Малки ще подпишат спогодба за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между правителството на Република България и правителството на Палестина.

Вчера България и Израел подписаха меморандум за сътрудничество в сферата на енергетиката. Това стана по време на официалното посещение на външния министър Екатерина Захариева в Тел Авив. Пред своя израелски колега Габи Ашкенази министър Захариева заяви, че страната ни иска да надгради чудесните политически отношения с по-задълбочени търговски връзки. В рамките на посещението си в Ерусалим българският първи дипломат разговаря и с министър-председателя Бенямин Нетаняху, и с президента Реувен Ривлин.

Екатерина Захариева и колегата й от Държавата Израел Габи АшкеназиЕкатерина Захариева и колегата й от Държавата Израел Габи Ашкенази


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати