Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна срещата между Борисов и Ердоган

Политика

Започна срещата между Борисов и Ердоган

Започна срещата между Борисов и Ердоган - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов пристигана в двореца „Бештепе“ в Анкара за среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Той беше посрещнат от вицепрезидента на страната Фуат Октай.

Във фокуса на разговора между двамата лидери Борисов и Ердоган ще бъдат възможностите за преодоляване на напрежението около увеличения мигрантски поток между Турция и Европейския съюз през последните дни и мерките за деескалация на напрежението в Сирия.

Българският министър-председател и турският държавен глава ще обсъдят възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион. Борисов и Ердоган ще дискутират мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност.

Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори. 

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката. 

След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации. От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ердоган Турция отвори границите, иска пари от ЕС, а говорят за натиск. Натискът е на турските управниците, а хората търсят по-добро бъдеще за децата си. А нашият барабар Петко с мъжете. Утре тримата големи отиват в Гърция, не в България
02.03.2020 19:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати