Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел „Плама“ до „Боаза“

Политика

Започна цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел „Плама“ до „Боаза“

Започна цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел Плама до Боаза - Tribune.bg
Снимка:

„Днес нагледно показваме какви са реалните ни решения за Плевен. Правим първа копка на ремонт, който след като е готов - сериозно ще се облекчи трафикът в града. Нужни са инвестиции и разкриването на нови работни места, за да се компенсира изоставането на Севера от Юга”. Това заяви днес проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за Плевен. Заедно с други кандидати за народни представители той даде старт на цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел „Плама“ до „Боаза“.

„Това е алтернативен път до АМ „Хемус“, докато последният лот се изгражда. Финансирането на проекта е в размер на 19 млн. лв., като първоначално ще бъдат изградени 25 км от пътя. Крайният срок е 30 септември, като ще се подмени изцяло асфалтовата настилка, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се положи маркировка. Това ще е път, който реално ще обслужва две области – Плевенска и Ловешка и ще е алтернативен на обходния път на Плевен. Това ще облекчи целия трафик, като максимално ще се възползват общините Долна Митрополия, Долни Дъбник и Гулянци. Този път ще изведе тежкия трафик от Плевен”, каза Мирослав Петров, втори в листата на Коалицията.

„Този район, в който се намираме, ще се развие една хубава Западна индустриална зона на Плевен с пътна свързаност към централната и тежката индустриални зони на града”, обясни Мирослав Петров.

Кандидат-депутатите от ГЕРБ направиха оглед на ремонта на пътя с. Дъбница - с. Вълкосел – с. СатовчаКандидат-депутатите от ГЕРБ направиха оглед на ремонта на пътя с. Дъбница - с. Вълкосел – с. Сатовча

Кандидатите за народни представители на ГЕРБ в Благоевградска област Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Николай Джингаров и Александър Петков, заедно с областния координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков и областния секретар Даниела Савеклиева направиха оглед на строително-ремонтните дейности на пътя с. Дъбница - с. Вълкосел – с. Сатовча.

32-километровото трасе не е ремонтирано в последните 50 г. и както казват местните - мечта е на няколко поколения пътят да бъде ремонтиран и да пътуват нормално.

„Рехабилитацията вече е факт благодарение на отпуснатите от правителството на Бойко Борисов близо 35 млн. лв. Пътят ще помогне за по-бързото и безопасно пътуване на над 30 хиляди жители от три общини – Гърмен, Сатовча и Хаджидимово”, каза областният координатор Андрей Новаков. 

Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС посетиха варненското село Казашко

КазашкоКазашко

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Невена Иванова, Николай Малев, инж. Станислав Йорданов и Ирина Делчева от коалиционния партньор ПП “Движение Гергьовден“ посетиха уникалното варненско село Казашко. Кметът Гергана Петкова им показа читалището „Михаил Шолохов“, Центъра на казашката култура с неделното училище и музея.

В Казашко приключи първият етап от изграждането на крайезерния парк, бяха изградени детски площадки, подобри се уличната инфраструктура. Предстои изграждане на втория етап на парка, където ще има многофункционално спортно игрище, има готов проект за канализация, в ход е процедурата за актуване на терен за пречиствателна станция и за издаване на разрешително за строителните работи.

Жителите на Казашко изразиха тревога и възмущение от предложението, внесено от общинския съветник на „Демократична България“ Николай Капитанов в ОбС във Варна трасето на бъдещата автомагистрала „Черно море“ да пресича езерото в района на селото, без да бъде обсъждано и съгласувано с тях. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати