Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента

Политика

Започна заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента

Започна заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента - Tribune.bg
Снимка:

Акцент на обсъжданията ще е кризата Иран-САЩ

Участниците в заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ при президента Румен Радев започнаха работа. Темата, която ще е във фокуса на вниманието им е: „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток”. Ще бъде обсъдено напрежението в отношенията между САЩ и Иран след ликвидирането на иранския генерал Касем Сюлеймани в Багдад на 3 януари.

Премиерът Бойко Борисов вече посочи, че само мирът може да реши проблемите в Близкия Изток. Той е силно притеснен от близостта на страната ни до региона. Междувременно НАТО премести на безопасно място военнослужещите, сред които и двама български офицери, които участват в обучението на иракските сили за сигурност.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също коментира участието ни в тази мисия. "Мисията не е прекратена. Тя просто е евакуирана и при вземане на решение, че ситуацията в Ирак е подходяща и при желание от страна на иракското правителство, те могат да се върнат".

На срещата на „Дондуков-2” присъстват министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева, финансовият министър Владислав Горанов, външният министър Екатерина Захариева, лидерите на БСП и ДПС Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов и др.

Очаква се след заседанието на КСНС страната ни да разполага със своя официална позиция във връзка със създалия се конфликт в Близкия Изток. По-късно тази позиция ще бъде представена и в Брюксел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети