Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започнаха преговорите за ротация. ГЕРБ сложиха на масата споразумение срещу мемурандума на ПП-ДБ

Политика

Започнаха преговорите за ротация. ГЕРБ сложиха на масата споразумение срещу мемурандума на ПП-ДБ

Започнаха преговорите за ротация. ГЕРБ сложиха на масата споразумение срещу мемурандума на ПП-ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Започнаха преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство, пише БГНЕС.

„Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви пред журналисти на влизане в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

Късно снощи малко след 22.30 ч. приключи първият кръг преговори.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Няма официално разпространена информация за изхода от вчерашната среща. Няма и точен час за насрочени преговори в днешния ден. Срещите са закрити за медии, а журналистите не бяха допускани в сградата на Народното събрание.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Припомняме, че Николай Денков подаде оставка във вторник, която бе гласувана от депутатите в сряда.

За понеделник и вторник са насрочени консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети преговори, ГЕРБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети