Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започва есенната сесия на 49-ото НС. Депутатите вече за постоянно в сградата на бившия Партиен дом

Политика

Започва есенната сесия на 49-ото НС. Депутатите вече за постоянно в сградата на бившия Партиен дом

Започва есенната сесия на 49-ото НС. Депутатите вече за постоянно в сградата на бившия Партиен дом - Tribune.bg
Снимка:

В петък – 1 септември точно в 9 часа ще удари първия звънец на есенната сесия на 49-ото Народно събрание. И така депутатите ще влязат за следващите 3 години за постоянно в зала „Света София” на бившия Партиен дом. Старата сграда на площад „Народно събрание“ 2 ще бъде основно ремонтирана, а народните представители вече ще имат възможност да провеждат на едно и също място пленарните заседания и заседанията на комисиите.

Медиите да имат достъп до депутатите на две места - във фоайето на централния вход откъм Ларгото (от където ще влизат народните представители сутрин) и пред пленарната зала на третия етаж. Има и определено място за провеждане на брифинги, както и конферентна зала на втория етаж, където ще заседават парламентарни групи и ще се организират различни мероприятия. Медиите няма да имат достъп до кулоарите, в които ще са стаите на парламентарните групи.

По-рано стана ясно и разпределението на местата в новата пленарна зала на бившия Партиен дом. От дясно наляво разпределението на местата е както следва: ИТН, „Възраждане“, ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ. Челните места са едно за представителите на ИТН, три за „Възраждане“, четири за ГЕРБ-СДС, три за ДПС, четири за ПП-ДБ и две за БСП.  

Първа точка от проекта на програмата за работа на депутатите утре предвижда на актуални въпроси на народни представители да отговаря министър-председателят Николай Денков. 

Втора точка предвижда прекратяване пълномощията на народния представител Вежди Рашидов във връзка с депозирана от него оставка. 

Проектът за програма предвижда още провеждането на редовен парламентарен контрол. На въпроси и питания на народни представители ще отговорят финансовия министър Асен Василев и още 10 министри от кабинена на Николай Денков. Това са министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие Андрей Цеков, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на здравеопазването Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на земеделието Кирил Вътев, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и министърът на спорта Димитър Илиев. 

След стартирането на новия политически сезон се очаква да бъде изготвен и внесен за пленарно обсъждане проект на Бюджет 2024 г., който трябва да бъде приет до края на 2023 г. Предстои развитие и по проекта за промени в Конституцията.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп