Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради МОЧА и Конституцията: "Възраждане", ИТН и БСП блокираха трибуната на парламента - (СНИМКИ/ВИДЕО)

Политика

Заради МОЧА и Конституцията: "Възраждане", ИТН и БСП блокираха трибуната на парламента - (СНИМКИ/ВИДЕО)

Заради МОЧА и Конституцията: Възраждане, ИТН и БСП блокираха трибуната на парламента - (СНИМКИ/ВИДЕО) - Tribune.bg

Росен Желязков: "Хор ли ще пее?"

Депутати от парламентарните групи застанаха пред трибуната на НС и заявиха, че ще бойкотират заседанията, докато не бъде прекратено премахването на паметника.

Костадин Костадинов обяви, че работата няма да започне.

"Беззаконието в нашата държава взе връх. Беззаконието се крие зад конституционното мнозинство на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Това конституционно мнозинство ни диктува, че законите важат за всички, но не и за тях", каза Костадинов от трибуната на парламента.

"Това беззаконие взе връх с действията от последните дни в центъра на София. Там безчинстват едни хора с флексове. Те действат против закона", каза още лидерът на "Възраждане".

"Протестът ще влезе тук, в тази зала. Тъй като вие не чувате хората от улицата. Призовавам всеки един свободен българин в тази зала да дойде отпред и да каже "не" на беззаконието, "да" на свобадата", настоя още Костадинов.

“Някой да излезе да обясни това какво е - хепънинг, пърформанс или хор, който ще изпълни някаква песен”, попита председателят на парламента Росен Желязков.

"Ние от ИТН сме тук, защото сме равноправни и това, което правят с Конституцията Христо Иванов и компания е недопустимо. Парламентът ще работи, когато ние решим. Ние сме равноправни народни представители. Не може да сте толкова брутални", заяви председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов.

От БСП напомниха, че са поискали изслушване на министри и настояха това да се случи днес.

Председателстващият прекъсна заседанието и обяви свикването на председателски съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети