Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради осъдителна присъда: ОИК Хасково отказа да регистрира Георги Иванов за кандидат-съветник

Политика

Заради осъдителна присъда: ОИК Хасково отказа да регистрира Георги Иванов за кандидат-съветник

Заради осъдителна присъда: ОИК Хасково отказа да регистрира Георги Иванов за кандидат-съветник - Tribune.bg
Снимка:

Бившия кмет на Хасково е признат за виновен за противозаконно издадена заповед

Общинската избирателна комисия в Хасково отказа да регистрира Георги Иванов като кандидат за общински съветник в листата „Движение ЗАЕДНО за промяна“, пише Haskovo.Live.

Мотивът е осъдителна присъда на ВКС, с която на Иванов е наложено наказание по чл.37, ал.1, т.6 от НК, "което по своята същност представлява отрицателна предпоставка за упражняване на пасивно избирателно право".

Върховният касационен съд окончателно осъди бившия кмет на Хасково Георги Иванов, за това, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно е издал заповед, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор. Решението на ВКС е от 26 юни 2019 година и е окончателно. Присъдата на бившия първи на Хасково е условна с три години изпитателен срок и две години лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество.

ОИК Хасково регистрира останалите 24 кандидати за общински съветници от листата на коалицията на Георги Иванов и указва, че представляващият коалицията може да заяви замяна на кандидата, за който е налице отрицателна предпоставка за регистрация или за заяви пренареждане на кандидатската листа с една позиция напред на останалите кандидати.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети