Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради скандалните лекции: СУ освободи Михаил Мирчев

Политика

Заради скандалните лекции: СУ освободи Михаил Мирчев

Заради скандалните лекции: СУ освободи Михаил Мирчев - Tribune.bg
Снимка:

Студенти разкритикуваха Мирчев за използване език на омразата в лекциите му

Михаил Мирчев вече няма да преподава в СУ, обявиха от висшето учебно заведение.

„Въз основа на установеното от Етичната комисия и всички събрани материали ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков прецени, че е налице достатъчно основание да прекрати гражданския договор на проф. Михаил Мирчев“, гласи съобщението във Фейсбук страницата им.

„Софийският университет винаги е бил водеща сила в защита на демократичните и либералните ценности. Той е в постоянно партньорство с ромски и еврейски организации, организатор е на съвместни събития, като отдаването на почит на жертвите на Световния ден на Холокоста, предлага програми, посветени на жените и половете, на интеграцията на малцинствата и на хората със специални потребности, откри единствената специалност „Хебраистика“ в страната и др.

На 18 ноември Общото събрание – върховният колективен орган за управление на Университета, със своя декларация преутвърди ангажимента на Софийския университет към традициите на взаимното уважение и разбирателство и решително осъди всички послания, които с претенцията да бъдат академични, омаловажават други начини на живот и култури, или под друга форма подриват ценностите на равноправието“, подчертават от СУ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Говедото не може да стане кон! Още един подлец и бездарник ще се присъедини към новото ОФ! Браво!
16.12.2020 19:18 / Отговор
бай Мирчев: –Катя..., Катяяяя..., Катяя..., Катяяя! Катя да си го носи тоя лешпер на рамо, отсега нататък, докато не ѝ писне и на нея и му тегли два-три шута в гъза.
18.12.2020 05:10
Добринка Интересно утре ще се сформира ли група учЕни в негова защита ? А иначе най после нещо позитивно преди Светлите празници !
16.12.2020 21:37 / Отговор
Твърдо - Нье! Ама много твърдо - Нье!
18.12.2020 05:12
Цветко Христов Нали СИНЧЕТО му, тоя с брадата е в групата на БСП, или греша А?
16.12.2020 22:22 / Отговор
Първо не е уволнен, тъй като не е на щат в СУ, а на граждански договор за мизерни хонорари. Второ, всичко това което казва е пълна истина. Аз живея в блок, където имаме много роми, които през последните 25 години- издъниха входната врата; частите на асансьора ги предадоха на вторични суровини; счупиха всички прозорци на стълбищата, за да изгорят дограмата; първо крадяха ток от стълбището и от асансьора, после от нас и т.н. Но ако бяха българи, Фандъкова щеше да ги махне от общинските жилища, но на тях им опростиха водата, тока и т.н.
17.12.2020 11:30 / Отговор
Второ смени плочата и трето не си адвокат,нали?Сигурно си всезнаещ пенсионер!
17.12.2020 12:12
jordi Както метежниците подкопаващи оснавата на държавата така и ромите са под протекциите на партии от европейския парламент които едва ли виждат какво става тук в България но ги защитават.Затова никой и с пръст не може да подмести.
17.12.2020 15:56
До второ а ти най- вероятно си крадлив ром от гетата, и гласувал за мафията под зоркото око на цигойнерските барони.
17.12.2020 18:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети