Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради ултиматума: Теодора Генчовска отива в парламента?

Политика

Заради ултиматума: Теодора Генчовска отива в парламента?

Заради ултиматума: Теодора Генчовска отива в парламента? - Tribune.bg
Снимка:

Беше свикан спешен председателски съвет след нотата на Митрофанова

След поставения ултиматум от руската посланичка лидерите на парламентарните групи се събраха на извънреден председателски съвет.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че още не знае какво пише в нотата, изпратена от Митрофанова и че се опитват да получат информация чрез всички институционални канали:

"Разбираме, че г-жа Генчовска я няма, екипът на Външно министерство също пътува с нея, така че ще поискаме информация, ще се осведомим. Ние обсъждахме как да получив тази информация, така че наистина да сме наясно, но това ще се случи в следващите часове. Ще изчакаме г-жа Генчовска да кацне, да имаме достатъчно време да се ориентираме в ситуацията и да прецени председателският съвет какъв е най-подходящият формат на реакция", каза Иванов, цитиран в БНР.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов предложи премиерът Кирил Петков да отиде в парламента и да представи информацията, с която разполага, както и да се обсъдят възможните решения, свързани с руския ултиматум.

Партията настоя и за КСНС при президента. 

„Намираме с в безпрецедентна криза на отношенията между Русия и България, предизвикана от премиера в оставка Кирил Петков. Дали тези действия са резултат от суверенно взети решения или са резултат на инструкции от американското посолство не можем да кажем“, каза Костадин Костадинов.

Той припомни, че за последен път страната ни е била в такава ситуация през 1949 г., когато тогавашното комунистическо правителство скъсва отношенията със САЩ заради шпионски скандал под натиска на СССР.

„Ние нямаме никаква информация към този момент. Очаклваме Генчовска или някой от нейния екип да бъде в парламента, за да ни уведоми. На първо място трябва такава да бъде представена във формат председателски съвет”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Очаква се по-късно тази вечер извънредно в НС да отиде Теодора Генчовска, твърди bTV.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети