Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради заболяване: Лена Бориславова не даде интервю по БНР, замести я Искрен Митев

Политика

Заради заболяване: Лена Бориславова не даде интервю по БНР, замести я Искрен Митев

Заради заболяване: Лена Бориславова не даде интервю по БНР, замести я Искрен Митев - Tribune.bg
Снимка:

Говорителят на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова се е разболяла. Това стана ясно, след като тя отложила интервю за БНР.

Сандов се гордее, че е в кабинета, но… тази седмица ще го няма – болен от ковид

Гостуването ѝ беше покрито от депутатът на ПП Искрен Митев. По думите му правителството станало неудобно сега защото мафията била в криза, като визира акцията на ГКПП „Капитан Андреево“, като се позова на цитат на думите на Асен Василев, че „мафията е в криза“.

На въпрос и, че и тях ги обвиняват, че са мафия и, че Делян Добрев от ГЕРБ е посочил, че се губи по един лев на всеки литър бензин той заяви, че не вярва в това.

„Когато избирам дали да повярвам на нещо. Аз гледам кой е източникът. На Добрев не му вярвам. Като напишете в интернет вижте заглавията. Каквото и да каже на му вярвам. Този човек има интерес да внушава ние какво правим.  Дори самата му ПГ, която го издигна за член на една комисия, след негодуване в залата го изтегли. Дори те му нямат доверие. Аз на такъв човек не му вярвам. “, заяви Митев.

Депутатът видя още една причина за рязкото желание за смяна на правителството в наближаващата смяна на членовете на Комисията за защита на конкуренцията. Така той отговори на въпроса дали все пак, след като има сигнал за нередност ще се проверят цените на горивата.

„Държавата не може да се намесва пряко в свободата на търговските дружества да определят цените на определени стоки. Когато има нарушение на тази свобода, тя се определя от КЗК. КЗК не е установил картелно споразумение така че фактите са, че държавата не може да се намесва в свободата на търговците да определят цени на стоки. Искаме да сменим КЗК, защото тя не функционира правилно“, коментира още той.

Митев смята, че парламентът трябва да продължи да работи, за да се направи актуализация на бюджета; промяна в законите, заради Плана за възстановяване; закона за КЗК.  

Той коментира и на какво разчитат, за да спечелят вота на недоверие.

„Ако морала и съвестта не са достатъчно силен мотив за правилната им позиция значи ние нямаме никакъв друг инструмент“, посочи той.

„Който и да дойде на власт, до края на годината няма да успее да формира стабилно мнозинство. До края на годината се очаква задълбочаване на проблемите. Какво ще правят възрастните хора? Ще трябва да избират между храна, лекарства и отопление, ако не бъдат актуализирани пенсиите им“.

Искрен Митев заяви, че не познава Слави Трифонов, а е израснал с песните му. Той припомни думи на Тошко Йорданов от ИТН, който от трибуната на парламента сравнил Слави Трифонов с Волдемор.

„Чел съм „Хари Потър“ и знам, че Волдемор е въплъщението на злото. Съжалявам, че г-н Трифонов се превръща във въплъщението на злото в България с това, което направи - дестабилизира едно управление, което имаше потенциала да направи истинска промяна. Този човек продължава да вкарва внушения, да изнася заблуждаваща информация. Той помага допълнително да се дестабилизира ситуацията.“

Депутатът от „Продължаваме промяната“, заяви, че ще продължат да се борят с мафията и корупцията. Митев е категоричен, че партията не е сменила позицията с кой ще прговаря.

„Както каза Кирил Петков няма да преговаряме с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, посочи той

Той коментира и думите на Петков, че няма проблем ако се случи така, че друг да оглави правителство.

„Нито един пост в държавата не е по-важен от това държавата да върви напред. Аз се възхищавам от тази позиция на Кирил Петков -  когато личния ти интерес превишава този на гражданите, мястото ти е вън от Народното събрание.“, заяви той.

Според Искрен Митев предимството им е, че са с политическа незрялост, защото политическата зрялост били корупция и лъжи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети