Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зарица Динкова напуска „Зелено движение“ и се готви за евродепутат

Политика

Зарица Динкова напуска „Зелено движение“ и се готви за евродепутат

Зарица Динкова напуска Зелено движение и се готви за евродепутат - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на туризма и Лорер от ПП имали амбиции за депутати в ЕП

Министърът на туризма Зарица Динкова е подала заявление за напускане на "Зелено движение", съобщава OFFNews.

На въпрос на медията дали тя ще се кандидатира за евродепутат на предстоящите избори за Европейски парламент през пролетта от "Зелено движение" отговориха, че Динкова има такива амбиции, но все още не е ясно дали действително ще се кандидатира.

Наскоро от "Зелено движение" публично оттеглиха доверието си от министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Като причина бе изтъкнато, че министърът "не е достатъчно амбициозен в реформите на сектор "Околна среда" и не постига реални резултати".

По-рано от TravelNews написаха, че Динкова е напуснала ръководните органи "Зелено движение" още на 5 юни 2023 г. и е прекратила членството си в партията на 22 ноември 2023 г.

OFFNews потвърждава, че на 15 декември в деловодството на партията е постъпило заявление от Динкова за напускане на партията с дата 22 ноември.

Според изданието се очаква Зарица Динкова да бъде в листата за евродепутати на партията. Твърди се, че мястото в листата с кандидати за ЕП ѝ е било обещано от съпредседателя на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.

Източниците на OFFNews потвърдиха, че Динкова "има амбиции" за поста, но че все още не е сигурно дали все пак ще се окаже в списъците с кандидати за евродепутати на ПП-ДБ.

Най-вероятно двете формации - ПП и "Демократична България", ще влязат в различни европейски семейства. След последния национален съвет на "Да, България" председателят на партията Христо Иванов обяви, че "Демократична България" поглежда към "Европейска народна партия" и поема курс към консолидация на дясното.

Според източниците на OFFNews сред другите имена в ПП, които се спрягат за кандидат-евродепутати, е бившият министър на иновациите Даниел Лорер.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати