Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зарков: Позицията на БСП за служебните министри е буря в чаша вода

Политика

Зарков: Позицията на БСП за служебните министри е буря в чаша вода

Зарков: Позицията на БСП за служебните министри е буря в чаша вода - Tribune.bg
Снимка:

Като „буря в чаша вода“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков определи позицията на БСП за неговото и на още двама души от левицата участие в служебното правителство.

В декларация БСП вчера се разграничи от тримата министри в кабинета „Донев“, които са членове на партията, но не ги изключи.  

Нинова: БСП се разграничава от служебните министри, Радев се меси във вътрешнопартийни дела

„Става дума за едно неразбиране или недоразумение, меко казано което ме учудва, защото го чувам от хора, които имат голяма политическа грамотност. Някои от тях са юристи. Служебното правителство се различава от редовното от това, че то не е партийно – няма нужда някой да казва, че не носи отговорност за хората в него, тъй като така е по дефиниция, дори бих казал по Конституция, президентът се нагърбва с тази роля“, коментира Зарков пред БТВ.

Паскалев: Срам ме е от поведението на ръководството на БСП към нейните кадри и към президента

Той каза, че не имал колебание дали да приеме поста. Приел е след „беседа“ с президента Румен Радев и назначеният от него за служебен премиер Гълъб Донев.

„Тази беседа и начина, по който Донев и Радев я проведоха, ме убеди, че те знаят какво с става и какво трябва да се направи. Със спокойствие и компетентност, която рязко контрастират с истерията, която характеризира българския политически живот“, уточни социалистът.

Според Зарков България има шанс за пробив в Шенген през есента.  По думите му това е въпрос, по който може да се направи сериозен пробив без работещ парламент.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати