Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зърнопроизводителите отказаха среща и с премиера Денков

Политика

Зърнопроизводителите отказаха среща и с премиера Денков

Зърнопроизводителите отказаха среща и с премиера Денков - Tribune.bg
Снимка:

Зърнопроизводителите, които протестират заради вдигането на забраната за внос на украинско зърно са отказали среща с премиера Денков в официално писмо, получено в МС. Това съобщи в предаването „Панорама“ по БНТ министър-председателят. 

Той обясни, че не е изненадан, тъй като и преди това зърнопроизводителите отказаха среща с министъра на земеделието. Това ясно показва, че те не търсят решение, а конфронтация, коментира Денков.

По думите на премиера, България не е имала проблем с вноса на три от четирите зърнени култури от Украйна, а само със слънчогледа и нерафинираното олио. Затова и държавата е готова да подкрепи именно онези производители, които биха пострадали от възобновяването на вноса.

„Това, което виждаме в дискусията е подмяната на истинския проблем с някакви общи искания, които са много далече от действителността", коментира премиерът.

Наводнението в Царево показа, че държавата няма системна политика за превенция на бедствия и почти винаги реагира след събитията, затова и една от най-важните задачи след като бъде готов докладът за случилото се, ще е да бъде създадена система от мерки за превенция на последиците от бедствия, каза още Николай Денков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети