Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заседание на НС дни преди да бъде разпуснато

Политика

Заседание на НС дни преди да бъде разпуснато

Снимка:

Изслушват ръководството на КЕВР за цената на тока, парното и водата

За 45-ия парламент се очертава това да бъде последният работен ден, заради заявката на президента да разпусне Народното събрание на 11 май. Това Народното събрание просъществува най-кратко в новата ни история. То започна работа на 15 април.

А за днес в дневния ред е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата.

В дневния ред са включени проектите за създаване на временна комисия за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято, както и за възлагане на Министерски съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“.

Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, внесени от „Изправи се! Мутри вън!“. Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева. В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ. Парламентарният контрол е последна точка за днес.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още