Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заседание на НС дни преди да бъде разпуснато

Политика

Заседание на НС дни преди да бъде разпуснато

Заседание на НС дни преди да бъде разпуснато - Tribune.bg
Снимка:

Изслушват ръководството на КЕВР за цената на тока, парното и водата

За 45-ия парламент се очертава това да бъде последният работен ден, заради заявката на президента да разпусне Народното събрание на 11 май. Това Народното събрание просъществува най-кратко в новата ни история. То започна работа на 15 април.

А за днес в дневния ред е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата.

В дневния ред са включени проектите за създаване на временна комисия за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято, както и за възлагане на Министерски съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“.

Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, внесени от „Изправи се! Мутри вън!“. Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева. В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ. Парламентарният контрол е последна точка за днес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети