Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Завърши 10-ата сесия на 44-то Народно събрание

Политика

Завърши 10-ата сесия на 44-то Народно събрание

Завърши 10-ата сесия на 44-то Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

Нова тактика за осигуряване на кворум

Завърши 10-тата сесия на 44-то Народно събрание. Есенната сесия на парламента започна на 2 септември, а ден по-късно от БСП отказаха да се регистрират, въпреки че са в сградата. Така от 3 септември насам лявата група влиза в пленарната зала едва след първия звънец.

ДПС започна да не се регистрира на 16 септември заради несъгласие с текстове в Изборния кодекс.

За трите месеца работа Народното събрание има около 40 заседания. От тях две въобще не са започнали поради липса на кворум, а две са разпуснати още по обяд. Няколко са заседанията, когато парламентът е започвал близо час по-късно, докато се съберат депутати.

Когато се увеличи броят на заболелите и карантинираните заради ковид депутати, мнозинството измисли нова тактика за осигуряване на кворум - от 11 ноември насам ги включва в заседанието чрез видеоконферентна връзка. БСП обаче даде онлайн участието им на Конституционния съд.

А когато видяха, че опозицията използва поименната проверка като тактика за разпускане на заседанията, от ГЕРБ започнаха да я искат сами още в ранни зори. Тъй като това може да се прави само по веднъж на ден, така те парират опитите на БСП да възпрепятства работата им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети