Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Здравко Димитров: Не съм напускал болницата при посещението на Борисов

Политика

Здравко Димитров: Не съм напускал болницата при посещението на Борисов

Здравко Димитров: Не съм напускал болницата при посещението на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

В петък премиерът  Бойко Борисов посети кмета на Пловдив Здравко Димитров, който се лекува от COVID усложнения в болница в града.

Пред bTV кметът обясни, че 5 дни е бил в интензивното отделение на лечебното заведение и скоро преди посещението на премиера е излязъл оттам.

На въпрос защо е напуснал болницата в това състояние и при положение, че е забранено той отговори:

„Не съм напускал болницата, бях на стъпалата. Премиерът на Република България идва, човекът, който не знае ден почивка и вие сега ме питате защо съм се видял с него!Защо съм се видял с него? Ще се видя с него, разбира се. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Димитров беше заснет да говори с Борисов пред стълбите на болницата по време на посещение на премиера в болницата.

„Правилата са за всички, трябва да се спазват и аз съм ги спазил. Не съм бил в контакт с никакви хора. Вляво от мен беше завеждащият отделението, който ме докара с количката и ме качи горе. Не съм напускал болницата. Периметърът на болницата е много по-далеч от там, където бях аз. Това не е двор, аз бях на стъпалата“, подчерта той.

По думите му премиерът и придружаващите го хора са били на поне 6-7 метра дистанция от него, а самият той с всички предпазни средства.

Той разкри и как се е стигнало до влизането му в интензивно отделение.

„Стоях вкъщи една седмица, после ме снимаха, появиха се усложнения и постъпих в болница. Миналия петък или събота се влоших и влязох в интензивното. Буквално за часове рязко се влоши състоянието ми - дишането ми се затрудни и кислородът в кръвта намаля чувствително. Изследванията го показаха, но за щастие не се стигна до интубация. Бях поставен на друг апарат за дишане. Пет дни изкарах там, благодаря на докторите, справиха се перфектно! Благодаря на премиера Борисов, който каза, че изглеждам добре“, заяви Здравко Димитров.

„Той искаше да ме види, тъкмо бях излязъл от интензивното. Сега всичко е нормално, да се надяваме, че скоро ще бъда изписан. Утре или вдругиден ще направя тест, има си програма. Искам да ме изпишат, но си има правила, няма как, когато си болен това да се случи“, допълни още той.

Здравко Димитров каза още, че не е спирал да работи и когато е било необходимо, хората от Общината са идвали отвън пред болницата.

„В постоянен контакт съм с тях. В Общината има много заразени, но тези, които останаха, работят много“, подчерта кметът на Пловдив.                                       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети