Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Здравната комисия в НС изслушва единствения кандидат за подуправител на НЗОК

Политика

Здравната комисия в НС изслушва единствения кандидат за подуправител на НЗОК

Здравната комисия в НС изслушва единствения кандидат за подуправител на НЗОК - Tribune.bg
Снимка:

За първи път подуправителят ще се гласува от депутатите

Единственият кандидат за подуправител на Здравната каса, предложен от ГЕРБ-СДС, ще бъде изслушан от депутатите от здравната комисия в парламента. Кандидатурата на проф. Момчил Мавров трябва да бъде гласувана на пленарно заседание и да получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители, за да бъде успешна процедурата по избор.

Юристът проф. Момчил Мавров е предложен за подуправител на Здравната каса заради професионалния му опит в системата – в продължение на 12 години е бил заместник-директор на най-голямата болница у нас, "Свети Георги" в Пловдив, а също така за няколко месеца председател на Надзорния съвет на Здравната каса, подчертава БНР.

От ГЕРБ-СДС мотивират кандидатурата му с високите професионални и нравствени качества, които притежава, и смятат, че може да работи в полза на българските граждани.

Изслушването в здравната комисия ще бъде публично и ще предава се на живо на интернет страницата на Народното събрание. Кандидатът ще бъде представен от вносителите на предложението, след което ще направи изложение и ще отговаря на предварително зададени въпроси и на въпроси на депутати. Като резултат от изслушването комисията ще внесе доклад в парламента.

Ако кандидатурата на Мавров не събере нужния брой гласове по време на гласуването в пленарната зала, Народното събрание ще открие нова процедура.

Към момента подуправител на Здравната каса е д-р Йорданка Пенкова. Преди четири месеца депутатите избраха кандидата на ПП-ДБ Станимир Михайлов за управител на фонда. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НЗОК, депутати
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети