Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Здравният министър изпрати старата година като публикува отчет за свършеното

Политика

Здравният министър изпрати старата година като публикува отчет за свършеното

Здравният министър изпрати старата година като публикува отчет за свършеното - Tribune.bg
Снимка:

Здравният министър проф. Костадин Ангелов публикува отчет за свършеното през 2020 г. в периода, в който оглавява министерството на здравеопазването, на сайта на държавното ведомство.

Той започва с думите, че сме изпратили една от най-трудните години за сектор „Здравеопазване“, а и за цялата страна. Подчертава, че основните приоритети, върху които ще се фокусира са ограничаване разпространението на COVID-19, подкрепа за работещите в сферата на здравеопазването и реализация на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система. За изминалите пет месеца постигнахме много по всяко от тези направления, пише Ангелов. 

Сред най-успешните дейности са посочени изготвянето на Национален план за готовност при пандемия и Национален план за ваксиниране срещу COVID-19, издаването на електронни рецепти и направления, повишаването на заплатите на лекарите, сестрите и медицинските лица на първа линия.

Въпреки сложната обстановка, здравното министерство продължава да работи по проекти като този за детска болница, ще ускори усилията да подобри живота на пациентите с редки заболявания и още много други. „За мен едно от най-важните неща, които направихме до момента е, че успяхме да върнем надеждата за живот и на пациентите със спинална мускулна атрофия у нас. Оттук нататък НЗОК ще поеме заплащането на жизненоважното лекарство и за онези от тях, които са над 18-годишна възраст“, пише Костадин Ангелов.

„Целта ни е да осигурим на България здравеопазване, което не просто да обезпечи нуждите на населението от медицински услуги, а да повиши здравните му показатели в дългосрочен план. Само това ще приема за успех, защото искам българите да са здрави, а не излекувани! “, казва в заключение здравният министър.

 

ОТЧЕТЪТ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ник* ЗЗдраве и успех, уважаеми професор Ангелов!
01.01.2021 20:53 / Отговор
Хубав човек така ми е мъчно за тях - нашите изтерзани здравен министър, щаб и лекари. Не знам как да им помогна,но поне ме изпълват с добри чувства на благодарност.
01.01.2021 20:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати