Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Зелените“ била незаконна, спешно сменят името си

Политика

„Зелените“ била незаконна, спешно сменят името си

Зелените била незаконна, спешно сменят името си - Tribune.bg
Снимка:

Съдът постановил заличаването на партията, ако не промени името си

Политическа партия „Зелените" е незаконна. Причината е окончателното решение на Върховния касационен съд, че има регистрирана друга партия със същото име. Това съобщиха от ръководството на „Партия на зелените“, която смята да внася светлина по казуса следващата седмица.

От сайта на „Зелените“ пък става ясно, че се събират на 21 април на Национално събрание, за да сменят името си. „Мотивът на съда е, че преди нас има регистрация на друга партия с подобно на нашето име“, пише в съобщението. И още: “Съдът постанови заличаването на партията, ако не променим името си“.

„За съжаление натискът към нас идва буквално в навечерието на предстоящите изборите за Европейски парламент, и то в момент, когато Зелените, като част от обединението “Демократична България”, имаме всички шансове да се превърнем в реален политически фактор, който се противопоставя на корумпираното и популистко статукво“, жалват се от партията. И казват на симпатизантите си, че въпреки създалата се ситуация, те ще има за кого да гласуват. Сред кандидатите им са Албена Симеонова, Росен Богомилов, Тома Белев, Васил Гюров и Даниела Божинова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Захари И незаконна партия са, пък и недействаща партия са тези
29.03.2019 14:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети