Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зеленски за атаката в Краматорск: Поредно военно престъпление на Русия (ВИДЕО)

Политика

Зеленски за атаката в Краматорск: Поредно военно престъпление на Русия (ВИДЕО)

Зеленски за атаката в Краматорск: Поредно военно престъпление на Русия (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Жертвите и ранените са десетки

Поредното военно престъпление на Русия. С тези думи президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира атаката по жп гарата в Краматорск, при която загинаха над 50 цивилни граждани, сред тях 5 деца, чакащи за евакуация. Зеленски направи традиционното си среднощно обръщение. Съединените щати, Европейският съюз и Великобритания осъдиха нападението. А Пентагонът потвърди вината на Москва за атаката. 

„Всички водещи държави по света вече осъдиха руската атака в Краматорск. Очакваме твърд глобален отговор на военните престъпления. Точно като клането в Буча, както и много други руски военни престъпления, ракетният удар в Краматорск трябва да бъде част от обвиненията на трибунал, който неизменно ще има.“

Според кмета на града около 4000 души е имало на гарата, когато е нанесен ударът. Според губернатора на областта Павло Кириленско ударът е извършен с балистична ракета „Точка У“, която съдържа касетъчни боеприпаси, които са забранени с конвенция от 2008 година.

БГНЕСБГНЕС

Белият дом обяви, че ще подкрепи опитите за разследване на атаката в Краматорск, а британският премиер Борис Джонсън заяви, че нападението показва, колко ниско е паднала армията на Путин.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан нарече нападението „престъпление срещу човечеството”.

Министърът придова експерти да се насочат към мястото на атаката в Краматорск, за да съберат доказателства за военни престъпления и извършителите да бъдат подведени под отговорност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети