Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Земеделският министър обвини в саботаж „Сортови семена елит ЕАД“, иска оставка на ръководството

Политика

Земеделският министър обвини в саботаж „Сортови семена елит ЕАД“, иска оставка на ръководството

Земеделският министър обвини в саботаж Сортови семена елит ЕАД, иска оставка на ръководството - Tribune.bg
Снимка:

Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира действията на правителството, както и успокояването на пазара, обяви министърът на земеделието Иван Иванов на пресконференция във връзка със закупуването на необходимите количества зърно за продоволствени цени. Мотивите на министъра са, че дружеството отказало да се извърши сделка за закупуване на зърното, като предлагали варианти и твърдели, че не било необходимо да извършват подобна дейност.

От ръководството на дружеството са подали заявленията си за напускане, но с това блокират процедурата за смяна, каза още Иванов, обяснявайки го с едномесечното предизвестие, което трябва да има по договор.

„С тези свои действия ръководството на „Сортови семена – Елит” забавя необходимите мерки, които правителството е взело в защита на българския народ и препитанието", каза още министърът. И допълни: „Безотговорно е в момент на умишлена спекула, засягаща цените на горивата и основни храни, да саботират действията на институциите, целящи успокояването на пазара“.

„Настоящото ръководство на дружеството е назначено от правителството на ГЕРБ, което поражда редица въпроси", подчерта Иванов. По думите му това е „грубо и грозно действие от страна на ГЕРБ“.

Според Иванов това е част от кампанията, която се опитва да постави на колене както държавата, така и българските граждани.

В Министерски съвет ще бъдат представени алтернативни варианти, каза още Иванов и отбеляза, че приоритетът на Министерството на земеделието е да се справи с продоволствената криза в страната.

Той заяви, че обвиненията за чистка и злоупотреби от негова страна са безпочвени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Иван Иванов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети