Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Земеделският министър плаши служители с уволнения заради теч на информация

Политика

Земеделският министър плаши служители с уволнения заради теч на информация

Земеделският министър плаши служители с уволнения заради теч на информация - Tribune.bg
Снимка:

Пред парламентарната земеделска комисия ресорният министър Иван Иванов заяви, че има изтичане на информация за 400-те коментари и забележки от писмото, с което Европейската комисия върна Стратегическия план за развитие на земеделието на страната, съобщава БНР. По думите му служителите, които са замесени в теча на информация, ще понесат отговорност.

„За мен е изненада изтичането на тази информация, защото само определен брой хора по списък имат достъп до системата, където са качени бележките. Кой от тях лично ги е изнесъл в публичното пространство, за мен е любопитно и някой ден ако го разберем, ще се разделим с него със сигурност, защото това е изнасяне на служебна информация.“, заяви Иванов.

По думите му те са по одобрен от Министерския съвет и „не прави чест на тия служители да изнасят подобна информация“.

Очаква се също така коментарите да бъдат дискутирани на 7 юни в Брюксел .

„След срещата на 7 юни Еврокомисията има 3-седмичен срок, в който да отговори дали е съгласна с българските  аргументи, а дотогава текстовете от писмото на ЕК до нашето министерство няма да бъдат публични“, обяви още Иванов.

„Забележките на Еврокомисията по българския стратегически план ще бъдат обявени пред земеделците едва след като Брюксел одобри тяхното оповестяване“, обясни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети