Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Земеделският министър скоро ще прави промени в ръководството на „Напоителни системи”

Политика

Земеделският министър скоро ще прави промени в ръководството на „Напоителни системи”

Земеделският министър скоро ще прави промени в ръководството на Напоителни системи - Tribune.bg
Снимка:

В дружеството има вътрешен одит, заради съмнителни процедури, каза Иван Иванов

Твърде вероятно е да има промени в ръководството на „Напоителни системи“ и то в най-кратки срокове. Това каза в предаването „Лице в лице“ министърът на земеделието Иван Иванов.

„Имаме и диалог със синдикатите, те поставиха своите условия. Там заплатите не са увеличавани от години. Инженери работят буквално за 600-700 лв. заплата, трудно могат да се задържат, да останат там. Трябва да намерим и с тях баланса по отношение на заплащането“, обясни министърът.

Когато дружеството не е здраво, то не е в състояние да управлява средствата по прозрачен начин, добави той.

По въпроса с наводненията, министърът съобщи, че в немалко от случаите уврежданията са настъпили в резултат на скъсване на диги.

„Дигите са в гаранционен срок, но фирмите отказват да ги поправят с мотива за форсмажорни обстоятелства“, обясни Иван Иванов.

Той каза, че материалите ще бъдат предадени на икономическа полиция за проверка и поясни, че са възложили и редица други проверки, които очакват да са налице в края на тази седмица и началото на другата. Иванов изрази съмнение в качеството на работа.

В „Напоителни системи“ има и проверка от вътрешен одит, която трябва да приключи на 7 януари. Имало съмнения, че има проблеми по начина на провеждане на процедурите. Проверяват се как са договаряни 107 млн. лв.

По отношение на дефицита и високата цена на дървесината за огрев, министърът на земеделието съобщи, че в момента се прави анализ каква е тежестта на износа на дървесина към трети страни, тази, която не е вътрешнообщностна.

Според Иван Иванов най-големият проблем в българското земеделие е дисбалансът в разпределението на средствата, както европейските, така и националните, между различните сектори.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети