Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жечо Станков: Надяваме се на конструктивен диалог с партиите в полза на гражданите

Политика

Жечо Станков: Надяваме се на конструктивен диалог с партиите в полза на гражданите

Снимка:

Справедливо е ГЕРБ да предложи правителство, защото му е гласувано доверие, защото всеки четвърти, който е отишъл до изборната урна, е гласувал доверие на коалицията ГЕРБ-СДС.Това заяви пред БНТ номинираният за министър на икономиката от ГЕРБ-СДС Жечо Станков.

Надяваме се на конструктивен диалог в полза на гражданите, каза още той.

"Никога не съм претендирал за определени постове, а по-скоро знае какво би направил, ако му бъде гласувано това доверие. Номинацията за мен е лично е оценка за свършената работа през годините като зам.-министър в Министерството на енергетиката и благодаря както на премиера в оставка Борисов и на всички, които ми дадоха шанс да бъда част от този проектокабинет", заяви Станков.

Планът за устойчивост и възстановяване е нещото, върху което се концентрира политическото говорене като про и контра неговото внасяне, а никой не говори по същество, коментира още Станков.

"Тука са важни три основни насоки, по които работихме пред последните 9 месеца с колегите от другите министерства и които дават ясна перспектива. Единствено коалицията ГЕРБ-СДС се ангажира с мерки, свързани с енергийна ефективност към гражданите, защото това е дългосрочната мярка, с която ще повишим качеството им на живот. Ще намалим сметките им за електроенергия и ще удължим живота на сградите с продължаване на програмата за саниране. И то с ясни стъпки справедливо, не само за многофамилните жилищни сгради, а и за еднофамилните. Бизнесът също ще има достъп до мерки за саниране", изтъкна Станков.

Той отрече да има спешни промени в енергийните дружества. В което имаше обвинения от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова. Всичко е следствие на процедура - обясни Станков. Засега той отрече да са получили отказ за подкрепа за номинирания кабинет.  


Коментари (1)

Надайте се :) Партиите на протеста СА в конструктивен диалог с Черепа и Цветан Василев, с всичката десарщина на Гоце, Санкин и подобни.
21.04.2021 09:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още