Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жечо Станков от ГЕРБ рекордьор по преференции с 5147 гласа

Политика

Жечо Станков от ГЕРБ рекордьор по преференции с 5147 гласа

Жечо Станков от ГЕРБ рекордьор по преференции с 5147 гласа - Tribune.bg
Снимка:

Водачът на бургаската листа на ГЕРБ Жечо Станков е абсолютен рекордьор, събирайки внушителните 5147 лични преференции на изборите за 48-о Народно събрание.

Станков, който бе зам.-министър на енергетиката от втория кабинет на Бойко Борисов, е местен - за първи път от доста време насам ГЕРБ залага на бургазлия като водач на листата.

1966 преференции събра Любен Дилов - син, който сега беше втори в листата, докато на изборите за 46-ото и 47-ото НС бе водач.

За Константин Бачийски от листата на „Продължаваме промяната” са гласували 3097 избиратели, а за Тодор Байчев от „БСП за България” – 1441, отбелязва „24 часа”.

Много добри преференции традиционно направи и вторият в листата на „Демократична България” Димитър Найденов с 1324 гласа. Бургаският предприемач обаче може отново да е депутат, само ако водачът Ивайло Мирчев влезе от Разград, където се представи успешно. За юриста от БСП Тодор Байчев обаче няма шанс, въпреки че е с най-много лични преференции в листата, тъй като партията ще прати само един депутат от Втори МИР в парламента. Такава беше ситуацията и на миналите избори, когато Байчев отново пренареди листата, но остана извън парламента.

С над 7% преднина ГЕРБ победи „Продължаваме промяната” в област Бургас при близо 39% избирателна активност.

Според окончателните данни за партията на Бойко Борисов са гласували 25,65%, а за „Промяната” - 18,22%.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати