Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков: България е изчислената жертва в пакета за мобилност

Политика

Желязков: България е изчислената жертва в пакета за мобилност

Желязков: България е изчислената жертва в пакета за мобилност - Tribune.bg
Снимка:

Ще продължим да преговаряме за по-добри условия

България е изчислената жертва в пакета за мобилност. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков след приемането на промените, засягащи международните превози. По думите му обаче при гласуването на пакета е проличало разделението между големите и малките държави в ЕС.

България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватска и Малта гласуваха срещу общия подход по пакета.  България, Полша, Литва, Унгария и Малта разпространиха декларация във връзка с изразения негативен вот. За блокиращо малцинство в преговорния процес беше необходима подкрепата от още 4 държави, като например Чехия, Словакия, Естония, Финландия, посочват от министерството на транспорта.

Положителното е, че е отпаднал варианта превозните средства да се връщат у дома. Това по думите на Желязков е една от червените линии за държавата ни, която не бе прекрачена. Сега камионите ще трябва да се  връщат в операционния център в държавата, в която се намират, на всеки 4 седмици.

Желязков бе категоричен, че страната ни ще продължи да настоява за промени по пакета, тъй като той не е приет окончателно. Ще се работи активно с евродепутатите ни в тази посока.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати