Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков: Опонентите ни искат служебен кабинет, за да разклатят доверието и да счупят държавата

Политика

Желязков: Опонентите ни искат служебен кабинет, за да разклатят доверието и да счупят държавата

Желязков: Опонентите ни искат служебен кабинет, за да разклатят доверието и да счупят държавата - Tribune.bg
Снимка:

Кампания на ГЕРБ не беше агитационна, не беше кампания на фалшиви новини и внушения, които целят да разклатят и без това крехкото обществено доверие. За нас е важно да бъдем близо до хората. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Росен Желязков на среща с избиратели в Гоце Делчев, където бе заедно с областния координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областния секретар на партията Даниела Савеклиева, евродепутата Асим Адемов и кандидатите за народни представители Никола Джингаров, д-р Емил Тончев, Александър Мацурев, Ваня Кехайова, Денис Шенгов и Александър Петков.

По думите му опоненти на ГЕРБ, които имат един общ, основен инспиратор в лицето на държавния глава, искат служебен кабинет, за да направят безполезна изборна поредица и така да разклатят доверието и да счупят държавата.

„Противопоставяме се срещу тях с един пълен и успешен мандат, с изпълнени и дори надминати ангажименти. Иновации, висока производителност, по-високи доходи - това предлагаме ние в отговор на компроматите”, заяви той.

Той подчерта, че България е на второ място след Естония по най-нисък външен дълг, а последните 12 години имаме ръст на годишна база между 3,5-4%, с който сме в челните позиции сред европейските държави.

„Чухте ли от опонентите ни алтернарива за икономическо развитие? Чуваме само опорни точки, споделяни по един и същи начин, което ни напомня за негласната коалиция през 2013. Като отговор на нашата успешна борба срещу корупцията, цели олигархични кръгове хвърлиха огромни ресурси, за да замъглят картината с компромати”, каза още Росен Желязков.

„Нашата сила е в това, че не подвеждаме никого”, каза областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков.

 Министърът на младежта и спорта направи първа копка на спортно игрище в Щръклево Министърът на младежта и спорта направи първа копка на спортно игрище в Щръклево

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и министър на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала по борба в Сливо поле и площадка за стрийт фитнес. Изцяло реновираната тренировъчна зала бе обновена със средства на Общината, а площадката на открито е финансирана от Министерството на младежта и спорта. Красен Кралев връчи на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов техническия паспорт на завършения проект.

На откриването присъства и почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, шампиони и треньори по борба, както и кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Пламен Нунев.

По-късно Красен Кралев направи първа копка на ново спортно игрище в село Щръклево. То ще се намира непосредствено до училището, а Община Иваново ще изгради за собствена сметка и открито волейболно игрище. Още две площадки ще се направят в градовете Борово и Бяла.

Игралните полета на футболните игрища ще бъдат с размери 20/40 м. Във всеки терен ще бъдат вложени по 150 000 лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта. 

„Продължаваме да градим в област Русе. Над 500 млн. лв. бяха инвестирани в спортната инфраструктура по време на трите правителства на ГЕРБ. До момента никой друг не е правил подобни инвестиции в сектора. Щастлив съм, че и в Сливо поле вече ще има по-добри условия за спорт, а още това лято децата на Щръклево ще могат да се възползват от новото футболно игрище", заяви Кралев.

Той припомни, че правителството е изпълнило ангажимента си да обърне внимание на спортната инфраструктура в училищата. „Стартирахме програмата за изграждане на физкултурни салони в учебни заведения, които нямат необходимите условия за провеждане на часовете по физическо възпитание. В първия етап от програмата бяха избрани 25 училища в цялата страна. Едно от тях е Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Нашите планове са след 4 години да има още 100 нови салона. Ще изградим и спортни игрища във всяко българско училище", каза още Красен Кралев.

 Красен Кралев и кандидатите от ГЕРБ-СДС посетиха исторически обекти в Русе Красен Кралев и кандидатите от ГЕРБ-СДС посетиха исторически обекти в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кандидатите за народни представители посетиха исторически обекти в Русе днес, с което символично закриват предизборната си кампания.

Наред с изцяло възстановената преди няколко години Къща-музей „Баба Тонка" и римската крепост „Сексагинта Приста", те се разходиха и на русенския Кей, изцяло реконструиран по време на управлението на ГЕРБ с европейско финансиране.

„Русе има прекрасен и поддържан музеен комплекс. Градът, който във визитката си пази над 100 неща, случили се за първи път тук и наричан „малката Виена" заради архитектурата си, може да се развие още повеч като притегателен туристически център", заяви Красен Кралев.

По думите му, основните цели в сектора за следващия управленски мандат 2021 – 2025 г. са съхранението, възстановяването и гарантирането на развитие на туризма у нас в новите реалности, както и утвърждаването на България като предпочитана туристическа дестинация. В пандемични и извънредни ситуации популяризирането на туристическите атракции ще става по нов, модерен начин чрез онлайн платформи и нестандартно представяне на музейни събития.

„Културно-историческите забележителности водят до преки икономически ползи за всяко населено място или регион, затова ще ги стопанисваме по начин за привличане на повече туристи в отделните райони. Туристическите атракции - публична държавна собственост, ще бъдат приоритетно финансирани, за да се популяризират и развият", заяви още Кралев.

Педагози от Велико Търново: Възвръщането на авторитета на българския учител е безспорно постижениеПедагози от Велико Търново: Възвръщането на авторитета на българския учител е безспорно постижение


Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев /водач на листите на ГЕРБ – СДС в Стара Загора и Шумен/ и кандидатите за народни представители на коалицията от Великотърновски регион проф. д-р Любомира Попова, Станислав Стоянов, Вероника Михайлова и Никифор Тодоров обсъдиха с преподаватели и училищни директори от областта постиженията и перспективите в сферата на образованието. Над 80 учители от старопрестолния град и региона се включиха в онлайн срещата „Образование за следващото поколение”.

Проф. Попова подчерта реформаторския заряд на сегашния екип на МОН и енергията, която внася лично министър Вълчев, който само през последните 4 години многократно е бил във великотърновския район. Всъщност, с неговата лична намеса беше спасено от закриване и училището в Поликраище.

„Разговорът за образованието е разговор за нашето общо бъдеще. Иска ни се той да бъде положителен и градивен“, подчерта образователният министър.

„Направеното е много, но политиките в образованието изискват устойчивост, за да усетим резултатът“, подчерта Вълчев и припомни, че ако днес не сме доволни от българското образование, това са резултатите от предходни политики.

За по-нататъшното ускорено социално-икономическо развитие и модернизацията на обществото е от особено значение политиките в образованието да продължат. В следващите години системата ще разполага с много по-голям ресурс както за поддържане ръста на заплатите на учителите, така и за привличане на млади кадри, за развитие на ключовите компетентности и уменията на 21-ви век, насърчаване на образователните иновации и повишаване мотивацията за учене, така и за мащабни проекти за обновяване на училищната среда.

Повишаването на заплатите на учители в детски градини и училища вече е факт и ги нарежда сред предпочитаните професии. Трайната тенденция, към която ГЕРБ се стреми е да поддържа техните нива с поне 125% над средната работна заплата в страната, а за преподаватели във висшите учебни заведения – със 140%. Увеличенията касаят и непедагогическия персонал. Повишаване на заплащането на психолози, логопеди, педагогически съветници и ресурсни учители и откриване на повече такива работни места са стъпки на МОН, които професионалните организации високо оценяват.

Над 80 преподаватели от великотърновска област взеха участие в дискусията „Образование за следващото поколение”.

Григор Горчев: Повишаване на доходите и модернизиране на образователната система е основен ангажиментГригор Горчев: Повишаване на доходите и модернизиране на образователната система е основен ангажимент

Наш дълг е да осигурим достойно възнаграждение за преподавателския труд, за да се върне респектът към професията. Заплатите на учителите се увеличиха през последните четири години от 90% на 125% от средната за страната. Повишаването на доходите в образователната система и нейното модернизиране са основен наш ангажимент и занапред. Това заяви по време на онлайн среща с учители и директори на учебни заведения от Плевенска област проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ и СДС в града.

„Пандемията донякъде амортизира и ампутира образованието, най-вече медицинското образование, но пък ни научи да работим в електронна среда, което е крачка напред и основа, над която ние да надграждаме и да модернизираме образованието”, добави още той. „Предстои да се работи за това държавата, общините и училищата съвместно да формулират основните политики и инициативи за развитие на регионите, така, че те да са от пряка полза за хората. За нашия регион е много важно развитието на дуалното обучение. При срещите ми с бизнеса в областта се поставя въпросът за липсата на квалифицирани кадри, затова за Плевен виждам потенциална възможност за развитието на дуалното обучение. Заложили сме и програма за квалификация на преподаватели по дигитална креативност. Засилва се работата с информационни технологии и за програми, базирани на изкуствен интелект и подготовката на преподаватели за системата на училищното образование”, каза пред участниците Мирослав Петров.

Изграждат се модерни STEM центрове в над 260 училища, като са осигурени през последните две години 40 млн. лв. „Доброто образование означава добро икономическо развитие на страната ни”, каза още Албена Тотева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати