Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков: Предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство

Политика

Желязков: Предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство

Желязков: Предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство - Tribune.bg
Снимка:

В парламента започнаха дебатите преди гласуването на проектокабинета Желязков.

Преди гласуването, номинираният за премиер Росен Желязков се обърна към народните представители да има правителство с ясен политически мандат и приоритети и подчерта, че гласуването се случва без да има уговорено мнозинство или дори плаващи такива.

„Дефицитът на доверието и легитимността, дефицит на правоприлагането - това са само част от дефицитите, които правителството трябва да реши. Пред нас има два пътя за развитие - единият е лесен и е пътя на разделението, което практикуваме вече трета година, а другият е на единението - дължим го на хората за добруване на държавата. За преодоляване на тази тенденция предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство, защото ще е правителство на малцинството, и с политики, насочени към наваксване на загубеното време и наваксване на щетите“, призова Желязков.

Желязков напомни, че от началото на демокрацията в България са проведени 15 парламентарни избора, от тях 4 са редовни. Кредитът на доверие започна с над 80% участие на гражданите на изборите през 1990 г., за да стигне 34% през 2024 г.

Сега се провеждат избори на всеки шест месеца. Това доведе до дезинтересиране на обществото. То стана апатично и то не иска да дава вече доверие, каза Желязков.

„Ако не преодолеем разделението, сме обречени на изолация. Нямаме право да обречем следващите поколения в нихилизъм към държавността. Предложеният от мен състав не е от поредните, а от проверените министри. Аз и моите колеги ще работим честно и усърдно България да си върне уважението. За България, в която лидерството, е споделено, а не авторитарност. Апелираме за нормализация на политическия и обществения живот в България“, предупреди той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати