Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

Политика

Желязков: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

Желязков: Транспортът е ключов сектор за българската икономика - Tribune.bg
Снимка:

Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото време. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков. „Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти“, каза още Желязков.

Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет „Мобилност“. На срещата Росен Желязков запозна представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от Пакета Мобилност I са в противоречие с принципите на Зелената сделка.

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на COVID-19. „Изплатени бяха близо 30 млн. лв. финансова помощ за подпомагане на предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия“, каза Желязков.

На срещата присъстваха областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев и Димитър Чолев.

ГЕРБГЕРБ

На ГКПП-Кулата започва изграждането на трета допълнителна лента за вход към България. Добрата новина обяви Росен Желязков. Той коментира, че така ще се разреши един от най-сериозните проблеми за пътуващите от и до южната ни съседка. Сега липсата на тази лента създава големите тапи на пунка, особено през летния сезон, когато пътуващите туристи са най-много.

Проектът и изпълнението на допълнителното трасе, което няма да засяга частни имоти и съществуващите комуникаци, ще се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура”. Реализацията следва да приключи до 2 месеца.

ГЕРБГЕРБ

По-рано през деня Младен Маринов и Николина Ангелкова представиха програмата на ГЕРБ пред бизнеса от Божурище и Сливница.

„На първо място трябва да има законодателство, което предлага гъвкавост, както и намаляване на административната тежест. Много важен елемент е намаляване на лицензионните режими. Правителството ще обърне внимание и на образованието, защото бизнес и образование са скачени съдове и за да имаме бизнес трябва да имаме подготвени кадри“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов.

„Нашата работа е де бъдем сред вас не само по време на избори. С кмета Георги Димов лично посещавахме предприятия в тази пандемична ситуация, за да сме наясно с очакванията и проблемите им. По време на свое посещение премиерът Борисов пое ангажимент за изграждането на пътя от икономическата зона до бул. “Царица Йоана” и бяха отпуснати над 50 млн.лв. от правителството за реализацията на проекта“, каза областният координатор на ГЕРБ за София област и кандидат за народен представител Николина Ангелкова.

Тя бе категорична, че през последните години на територията на Божурище са реализирани много инвестиции в пътната инфраструктура. Пред бизнеса от общината Ангелкова и Маринов поеха ангажимент за изграждането на пътната отсечка в посока Божурище- Гурмазово – Трън.

Кметът на Божурище Георги Димов подчерта, че много важни за него са инвестициите в инфраструктура и водопроводна мрежа.

ГЕРБГЕРБ


Водачът на листата в област Кюстендил Христо Терзийски посети общините Кочериново и Рила.

„Ние сме част от вас, местни сме, познаваме проблемите тук, затова ще работим за доброто на хората в региона“, заяви той. На срещите в двете общини присъства и областният координатор на политическата сила Даниел Данчев, в Кочериново срещата уважи кметът Иван Минков, а в Рила – кметът Георги Кабзималски.

„В следващите 3 години ще инвестираме общо 210 млн. лв. в образователна инфраструктура по Програмата за изграждане на детски градини, ясли и училища. Ще продължим и строителството на църкви и манастири, защото има ли вяра и добро образование – има народ, има морал, има бъдеще“, с тези думи се обърна към жителите на Рила и Кочериново кандидатът за народен представител Михаела Крумова.

ГЕРБГЕРБ


„Ключът към качествено образование е преподавателите да бъдат мотивирани чрез достойно заплащане. В управленската ни програма за следващ мандат сме заложили повишаване на средната заплата във висшето образование до ниво от над 140 % от средната за страната“. Това заявиха кандидатите за народните представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС по време на среща с ръководството на Филиала на НХА в Бургас. Те обсъдиха с проф. Янков, доц. Колибаров и доц. д-р Бойка Доневска перспективите пред сферата на образованието в България, както и бъдещи проекти на Художествената акадамия в морския град.

„Бяха вложени над 2,4 млрд. лв. в сектор "Образование" през последните 4 години, имаше и двоен ръст на учителските възнаграждения“, споделиха още по време на срещата от ГЕРБ.

Кандидатът за народен представител в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Милена Дамянова пък стартира инициатива за създаване на програма за доброволческа организация от кариерни съветници и водещи предприемачи, които да предадат своите умения и знания на новото поколение Z. „С експерти от образованието и бизнеса ще предложим модел за изграждането на платформа, в която най-добрите от най-добрите ще споделят своите уроци от практиката“, обясни тя.

„Предприемачеството, ранното кариерно ориентиране и изграждането на лидерски умения са в основата на политикатата ни. Имаме нужда от визия за бъдещето“, подчерта Дамянова. Тя уточни, че през 2009-2013г. е въведено предприемачество за най-малките ученици. Чрез ЗПУО е прието предприемачеството да е самостоятелен предмет. От тази година той се изучава като предмет в 11. и 12. клас.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати