Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков за протестите: Целта не е властта да падне, а да се ерозира доверието в нея

Политика

Желязков за протестите: Целта не е властта да падне, а да се ерозира доверието в нея

Желязков за протестите: Целта не е властта да падне, а да се ерозира доверието в нея - Tribune.bg
Снимка:

Всички си дават сметка, че избори преди европейските няма да има, каза транспортният министър

„Целта не е да се събори правителството, целта е да се ерозира доверието в правителството. Всички си дават сметка, че избори преди европейските няма да има.“ Така транспортният министър Росен Желязков коментира протестите в страната пред БНТ.

„Според мен хората не протестират толкова за ставащото през последната година, защото правителството изпълнява стриктно своята управленска програма и изпълнява всички поети обещания - доходите растат, пенсиите се увеличават, има икономически ръст“, допълни той.

Работата на опозицията е да борави със страховете на хората, заяви Желязков. "И това е част от правилата на играта. Работата на опозицията е да изгражда тези и да иска да събори управлението на момента, за да може тя да стане управление", допълни той.

Желязков коментира и подадената оставка от Валери Симеонов. "Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не беше резултат на лоши политики, а резултат на обида.Това беше единственото добро и правилно решение. Аз си мисля, че е по-добре късно, отколкото никога“, категоричен беше той.

Той маркира ситуацията в БДЖ. От една страна, Холдинг БДЖ, който е компания-майка на товарни и пътнически превози, успя за тези години с помощта на държавата да погаси задължения към външни кредитори и банкови институции. Тоест няма в момента финансова тежест, която да пречи на дружеството да се развива, обясни Желязков. Когато обаче е отпаднала финансовата тежест се вижда, че индикаторите за ефективност не се променят, уточни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети