Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков за протестите: Целта не е властта да падне, а да се ерозира доверието в нея

Политика

Желязков за протестите: Целта не е властта да падне, а да се ерозира доверието в нея

Снимка:

Всички си дават сметка, че избори преди европейските няма да има, каза транспортният министър

„Целта не е да се събори правителството, целта е да се ерозира доверието в правителството. Всички си дават сметка, че избори преди европейските няма да има.“ Така транспортният министър Росен Желязков коментира протестите в страната пред БНТ.

„Според мен хората не протестират толкова за ставащото през последната година, защото правителството изпълнява стриктно своята управленска програма и изпълнява всички поети обещания - доходите растат, пенсиите се увеличават, има икономически ръст“, допълни той.

Работата на опозицията е да борави със страховете на хората, заяви Желязков. "И това е част от правилата на играта. Работата на опозицията е да изгражда тези и да иска да събори управлението на момента, за да може тя да стане управление", допълни той.

Желязков коментира и подадената оставка от Валери Симеонов. "Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не беше резултат на лоши политики, а резултат на обида.Това беше единственото добро и правилно решение. Аз си мисля, че е по-добре късно, отколкото никога“, категоричен беше той.

Той маркира ситуацията в БДЖ. От една страна, Холдинг БДЖ, който е компания-майка на товарни и пътнически превози, успя за тези години с помощта на държавата да погаси задължения към външни кредитори и банкови институции. Тоест няма в момента финансова тежест, която да пречи на дружеството да се развива, обясни Желязков. Когато обаче е отпаднала финансовата тежест се вижда, че индикаторите за ефективност не се променят, уточни още той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив