Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жени ГЕРБ от област Стара Загора представиха изложба по повод Световния месец за борба с рака на гърдата

Политика

Жени ГЕРБ от област Стара Загора представиха изложба по повод Световния месец за борба с рака на гърдата

Жени ГЕРБ от област Стара Загора представиха изложба по повод Световния месец за борба с рака на гърдата - Tribune.bg

Над 30 гоблени, картини, ръкоделие и сувенири, изработени от дамите от областната структура на ГЕРБ - Стара Загора, са част от изложбата „Красота за живот“, която беше представена днес в парк „Артилерийски“ в града на липите. Тя цели да насочи вниманието към увеличаването на броя жените, които живеят с коварната диагноза рак на гърдата, съобщиха от партийната центарала.

„Ранната диагностика спасява живот. Важно е бъдем отговорни към здравето си“ - подчерта арх. Виктория Грозева, която е част от националното ръководство на Жени ГЕРБ и кандидат за народен представител. Тя допълни, че акцентът на инициативата им е организиране на безплатни профилактични прегледи в областта, които ще се реализират веднага щом епидемиологичната обстановка позволи. „Изключително притеснително звучат цифрите и в световен, и в национален мащаб. 3500 жени в България се сблъскват със страшното заболяване всяка година“ - допълни Бояна Танева Манова, която също е част от кандидат-депутатската листа на Коалиция ГЕРБ - СДС в Старозагорски избирателен район.

Посетителите на един от любимите старозагорски паркове получиха информационни листовки, стикери със символа на световната кампания, както и тематични сладки, произведени за каузата в казанлъшката работилничка „Бисквитките“, която подпомага социалната адаптация на младежи с увреждания.

В инициативата участваха още кандидатът за народен представител арх. Мартин Паскалев, общински съветници от ГЕРБ - Стара Загора и представители на общинското ръководство на партията.

Следващата седмица изложбата „Красота за живот“ ще бъде представена в Чирпан.

Стара Загора Стара Загора


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати