Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жители на „Лозенец“ на бунт срещу кмета от ДБ и бившия зам.-министър на Трайчо Трайков

Политика

Жители на „Лозенец“ на бунт срещу кмета от ДБ и бившия зам.-министър на Трайчо Трайков

Жители на Лозенец на бунт срещу кмета от ДБ и бившия зам.-министър на Трайчо Трайков - Tribune.bg

Близкият до ДБ бизнесмен Димитър Чохаджиев унищожава дървета, за да строи

Уволненият от Бойко Борисов  Димитър Чохаджиев, известен като лично протеже на Трайчо Трайков, е главно действащо лице в имотен скандал за три милиона лева.  Свидетели разказват, че бившият заместник-министър на Трайков умишлено е унищожил дървета в купен от него имот в столичния квартал „Лозенец“, за да застрои цялата площ. Става въпрос за жилищна сграда на ъгъла на улиците „Вежен“ и „Цветна градина“. Парцелът е предвиден за озеленяване, но става частна собственост през фирма на бизнесмена Чохаджиев.

През 2018 година той иска разрешение от тогавашния кмет на Лозенец да премахне кестените и ясените от имота, които по думите му били изсъхнали и опасни. В отговор на искането кметът Любомир Дреков (ГЕРБ) предупреждава Димитър Чохаджиев, че има законово изискване на мястото на всяко изсечено дърво трябва да бъдат засадени няколко нови. От писмената кореспонденцията между Дреков и бившия съветник на Трайчо Трайков личи, че става въпрос за “умишлено увредена суха дървесна растителност”. При вече свършен факт тя може да бъде премахната, ако на мястото на загубените дървета бъдат засадени нови като компенсацията е 1 към 5 в полза на новата растителност. Срокът за засаждане на новите дървета е изрично посочен - два месеца.

 „Съгласно член 5, ал. 2, т.2 от „Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община“ в срок от 2 (два) месеца считано от датата на премахване на сухите дървета, премахнатата дървесна растителност да бъде компенсирана  1 към 5 в рамките на имота и на мястото на премахнатите  дървета на границата на терена“, гласи писменото разпореждане на кмета на района, изпратено до Димитър Чохаджиев на 03.10.2018 година. Разбира се, нови дървета в имота не са засадени.

 На мястото на дърветата изниква мащабно строителство, което принуждава живущите в района да стартират подписка срещу проекта на близкия до ДБ и „Капитал“ бизнесмен. Оплакванията на гражданите не трогват настоящия кмет на Лозенец от ДБ Константин Павлов – Комитата, който е поел личен ангажимент проектът да бъде завършен. 

 В сигнала до медиите е посочено, че възраженията на жителите на района са качени на сайта на Общината, но резултат няма. „Партията на Христо Иванов и така наречените „зелени“ са за природата и против застрояването, но само ако не става дума за техните хора“, коментират още подателите на жалбата.

 Според запознати Чохаджиев изнудва Столична община да откупи имота му срещу 3 милиона лева, за да спре строежа.


Коментари (2)

Българин Вие учудени ли сте?
ДБ са болшевишки червени продажни мутри ОЛИГАРСИ!
Алчни ,и убийци на БългарияТъпите майки оня ден взели да протестират срещу фъндъкова ???
Аз бих се притесняваш за ГАДЕВ и дружина които правят преврат във България,повече !
Това ще засегне бъдещето на нашите деца повече отколкото детските градини!
Ама явно някой заблудени майки и ат други приор
29.05.2021 00:28 / Отговор
до Българин Колега, ей сега очаквам болшевишкият пендел Тараторчо - шибания шаматист-тракторист да се яви тук изневиделица за да ти усере написаното, както само той го може... Не му се сърди. Той само, заради това живее, дрисльото е пършиво комуне и тотален некадърник.
29.05.2021 00:42

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати