Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жители на село Бата на протест пред районното след задържане на кмет от ГЕРБ

Политика

Жители на село Бата на протест пред районното след задържане на кмет от ГЕРБ

Жители на село Бата на протест пред районното след задържане на кмет от ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Жители на село Бата се събраха пред РПУ-Поморие след арест на кмета им, който беше издигнат от ГЕРБ.  За неприятния инцидент сигнализира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов.  

„Тези хора са се събрали пред РПУ-Поморие, за да разберат какво се е случило с кмета на село Бата. Арестуван е без всякакви обяснения за 24  часа! Не става дума за собственик на заложна къща, нито за ромски барон, а за кмет пети мандат! Възрастен и уважаван човек. Полицаите не дават никакви обяснение дори на роднините на кмета. Дойде и кметът на Поморие, пак нищо! След два дни изборите ще свършат, как ще се гледате в очите, бе хора?! Как новият началник на РПУ-Поморие ще иде утре да поиска нещо от кмета, като сега отказва да му даде елементарно обяснение? Задържате хора по анонимни доноси! Милиционери!“, написа в личната си страница във Фейсбук Любен Дилов-син.

Пред сградата на полицейското управление са събрани около 50 човека, които продължават да настояват за среща с ръководството на МВР, съобщава и Flagmаn.bg. ГЕРБ няма да изостави своя кмет зад решетките, потвърдиха от структурите на партията.

Събралата се тълпа пред РУ-Поморие скандираше името на арестувания кмет, който е затворен по необясними причини.

Кметът на Поморие Иван Алексиев също е на място.

„Жалко за България, как ще обясним и на туристите, и на нашите деца за полицейското насилие. Ние сме живели по време на комунизма и сме го изживели това нещо, а децата ни сега трябва да го изживеят. Какво е основното право на ЕС – свободно движение на хората, а ние в собствения си град не можем да се движим. Днес сутринта в 10 часа са го задържали, адвокатът се е опитал да разпита на какво основание е задържан и не му са дали никакви обяснение, не казват нито на роднините му, нито на адвоката му. Какъв беше проблемът на началника на РУ да слезе и да каже на съпругата му, на дъщеря му, на мен да ми каже“, попита Алексиев.

Председателят на Общинският съвет – Поморие и общински координатор Адам Адамов сподели, че кметът Георги Георгиев е отдаден на селото човек, който се грижи за селото и в него са реализирани редица проекти.

Без отговор до момента остава  въпросът защо Георги Георгиев е задържан.

ГЕРБ-Пловдив: Не на репресиите и полицейския произвол!ГЕРБ-Пловдив: Не на репресиите и полицейския произвол!

На мълчалив протест срещу репресиите, насочени към активисти и симпатизанти на ГЕРБ в цялата  страна, излязоха и граждани и членове на партията в Пловдив и областта. Тази вечер те се събраха пред дирекцията на МВР в центъра на града. 

„Можехме да залеем района с хиляди възмутени хора. Решихме да дойдем тук, за да изразим категоричната си позиция, че няма да позволим това да продължава”, заяви Спас Гърневски от гражданската квота в пловдивската листа.

„В това правителство са хора, които по цял ден правят всичко друго, но не и да си вършат работата, заплашвайки, тероризирайки и сипейки безпочвени хули, обиди и клевети срещу бившите управляващи, без да имам нито едно доказателство”, допълни той.

Теодора Балканска, кандидат-депутат от листата в 17 МИР, каза от своя страна, че повече от 24 часа в цялата област репресиите не спират, имало сигнали за принуда за подписване на празни протоколи и за хора, които са приети в болница.

„Преди 30 години ли се връщаме? Аз не го помня това време. Дано не се върне! Тук има млади интелигенти хора. Ни сме тук мирно. Надяваме се да ни чуят”, каза в заключение Теодора Балканска.

„Тези хора са тръгнали да плашат българския народ, да унищожават българската демокрация. Ако не престанат веднага, те ще срещнат нашият категоричен отпор”, заявиха протестиращите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети