Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Житейски уроци вместо реч изнесе премиерът Петков пред абсолвентите от МУ - София

Политика

Житейски уроци вместо реч изнесе премиерът Петков пред абсолвентите от МУ - София

Житейски уроци вместо реч изнесе премиерът Петков пред абсолвентите от МУ - София - Tribune.bg
Снимка:

579 млади лекари се дипломираха днес. Вместо реч обаче премиерът Кирил Петков реши да сподели съветите на свой професор.

Министър-председателят постави студентите в различни ситуации, при които трябваше да вземат тежки решения. Младите лекари отговаряха с вдигане на ръка, съобщава БНТ.

„Тази сутрин реших да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият тип - каквото и да направите, все ще е добре. Вторият тип - да избирате между добро и лошо - и това е лесно - избирате доброто. Третият тип - да избирате между две злини.

Ако управлявате влак и има човек на релсите, ако минете през него - газите, ако завиете, загиват двама - колко бихте избрали - един спасен или двама? Вдигнете ръце! А бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, човека на релсите, на моста.

Така и вие - какво става, ако съм пациента, който очаква помощ, ако съм човека в интензивното? Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше изчезнал. Казаха ми, че петте човека, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три варианта... За мой късмет времето се оправи. И летяхме като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори шанс. С тази огромна отговорност, но и убеден, че сте точно тези хора, които могат да се справят!“, сподели Кирил Петков пред абсолвентите от Медицинския университет в София.

 

БГНЕСБГНЕС

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети