Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Живко Тодоров: Усеща се издевателство върху местната власт вместо диалог

Политика

Живко Тодоров: Усеща се издевателство върху местната власт вместо диалог

Живко Тодоров: Усеща се издевателство върху местната власт вместо диалог - Tribune.bg
Снимка:

Анонсът, че в района на „Марица-изток” ще се гори боклук е прозвучал за местните малко страшно. Това разказва в интервю за „24 часа“ кметът на София Живко Тодоров.

„За да не се гори боклукът в центъра на София, ще го горим в “Марица изток”. Явно по тази тема тепърва ще се говори много, но някак не звучи добре това нещо, казано по този начин. Трябва да има диалог с кметовете от региона. Това, че сега кмет съм аз, не означава, че няма да седна като нормален човек да коментирам с всеки темата за Зелената сделка. Нека се чуят и предложенията на кмета на Раднево, на Гълъбово - хора, които трябва да участват в този процес. А до момента нямаме никаква комуникация с новата власт. Със служебното правителство се направиха няколко интересни срещи по темата, включително и онлайн. Ние там заявихме какви готовности имаме. Сега се хвърлят идеи, които не са консултирани в района. Би трябвало да има много по-сериозен диалог между правителство и местна власт. За да бъдат хората спокойни и да са сигурни, че няма да има проблем за тяхното здраве и сигурност“, категоричен е той.

„През декември - без никакво предупреждение научихме от медиите точно преди Коледа, че от 23 декември държавната ТЕЦ “Марица-изток 2” спира издръжката на футболния клуб “Берое”, който е емблемата на Стара Загора, и започва да трупа задължения. Това можеше да стане без сътресения, ако ни бяха поканили предварително на разговор и бяха дали разумен срок, примерно месец, да вземем акциите на клуба. Как се сменя собственост толкова бързо?!“, попита кметът.

„Ние имаме готовност и не трябва да ни разбират погрешно. Не държим държавното финансиране на “Берое” да продължава, но не и по този начин. Хората от бизнеса в Стара Загора ще се организират и с феновете и общината ще поемат клуба, но без задълженията му, защото никой не иска да поеме клуб с неясно колко задължения и без да знае какво се случва в него. Това трябваше да е процес, а не решение за един ден“, подчерта Тодоров.

Той подчерта, че не търси конфронтация с новата власт.

„Но какъв е смисълът да се издевателства върху един кмет или върху една местна власт? Това ли е най-важното? Първата ни задача, като вземем изборите, е да нападнем всички кметове, да започнем проверки и т.н. Окей, добре, нека да си вървят проверките, няма лошо в това, нека да се правят проверки, но това не може да е акцентът. Защо не тръгнахме от високата цена на тока, заради която много общини изнемогват, не могат да си платят уличното осветление“, пита Тодоров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати