Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жозеф Дол похвали българското правителство за грижата за българските общини

Политика

Жозеф Дол похвали българското правителство за грижата за българските общини

Цветан Цветанов се срещна с вътрешния министър на Германия Хорст Зеехофер

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол поздрави правителството на Бойко Борисов за грижата за българските общини и посочи пред кметовете, че с подобни управници зад гърба си те имат пълното спокойствие и свобода да развиват градовете си и да гарантират професионална реализация на жителите им. Изказването Дол направи по време на среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове в България, избрани от листата на ГЕРБ. Това се случи днес в рамките на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия.

По време на разговора Цветан Цветанов отбеляза, че догодина на европейските избори българските граждани трябва да гласуват за мирна и просперираща Европа, а това може да го гарантира само Европейската народна партия.

Пред Жозеф Дол Цветанов подчерта, че благодарение на европейската солидарност инфраструктурата в българските общини непрекъснато се модернизира и това се оценява положително от гражданите. „Победа на ГЕРБ и на местните избори ще ни даде възможност да надградим постигнатото“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Междувременно Цветанов се срещна с вътрешния министър на Германия Хорст Зеехофер.

Двамата обсъдиха ситуацията с охраната на външните граници на ЕС и управлението на миграционните процеси. Цветанов благодари на Зеехофер за подкрепата на Германия, включително чрез немските политически фондации "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер", за акумулиране на експертиза и обмен на опит в сферата на вътрешната сигурност, правоприлагането и правосъдната система.

„Германия е стратегически партньор, на когото винаги сме могли да разчитаме по пътя за европейско развитие на България“, подчерта Цветанов.
Среща Цветанов проведе и с министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович.

По време на разговора двамата отбелязаха отличното двустранно сътрудничество между страните. Цветанов благодари на хърватската страна за подкрепата при приемането на процедурните правила за парламентарен контрол над дейността на Европол от страна на ЕП и националните парламенти, което се случи в София в рамките на българското европредседателство.

Министър-председателят Пленкович поздрави България и премиера Борисов за успешното председателство на Съвета на ЕС и подчерта важността на основния ни приоритет – европейското бъдеще не страните от Западните Балкани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати