Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Знакови лица от вътрешната опозиция в БСП аут от Националния съвет

Политика

Знакови лица от вътрешната опозиция в БСП аут от Националния съвет

Знакови лица от вътрешната опозиция в БСП аут от Националния съвет - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова успя да надвие вътрешната опозиция и да си осигури повече подкрепа в органа, който взема най-важните партийни решения

Корнелия Нинова се обгради от доверени лица в Националния съвет, стана ясно след гласуването на червените по време на 50-тия им юбилеен конгрес. 692-ма се бориха за 113 места. И така, сред имената в ключовия за червените съвет са Кирил Добрев, Деница Златева, Янаки Стоилов, Георги Свиленски, Румен Гечев, Александър Симов, Кристиан Вигенин, Борислав Гуцанов, Костадин Паскалев, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Бриго Аспарухов, Асен Гагаузов, Георги Гьоков, Таско Ерменков, Антон Кутев и др.

За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа - повече от половината делегати. Единствен такъв беше Крум Зарков, който получи 487 гласа.

Аут от  от Националния съвет са президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева, Красимир Янков, Юрий Асланов и други лица от опозицията. Вчера самоотвод си направи бившият лидер Михаил Миков.

Георги Гергов влиза като делегиран представител на пловдивските социалисти.

След приключване на конгреса Сергей Станишев коментира „БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа, а Националният съвет се превръща в гумен печат”.

Всъщност именно попълването на Националния съвет беше голямата битка на този конгрес, защото с нея се сложи точката на битката на Корнелия Нинова с вътрешната опозиция.

По този начин тя си осигури подкрепа при вземането на решения. Съветът определя политическата дейност на партията, сред които утвърждаването на водачите на листи за парламентарните избори, кандидатите за президент и вицепрезидент, както и всички останали номинации, които партията прави за държавни постове. Пленумът взема и решение за участие в изпълнителната власт.

„В най-скоро време ще се събере новия Национален съвет и ще избере Изпълнително бюро. И така - напълно комплектовани, да тръгваме към най-важното, което ни предстои - курс към парламентарните избори и победа”-с тези заключителни думи Корнелия Нинова закри заседанието на 50-ия конгрес.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Журналистите изразявайте се правилно, не се е обградила, конгресът ги е избрал. И решенията са много мъдри. Старите муцуни са вън, което е мъдро решение. Единствено Гергов трябва да се махне, за да не петни БСП.
27.09.2020 13:46 / Отговор
Янева Нинова е отровна за партията!Р.Овч е новото лице и заедно с кристално чистият Гергов ще водят БСП към победа.Подсъдимият Р.Овч.пише програмата на партията.Помага му Ана Янева също подсъдима.Подкрепят ги Гагаузов,Бриго Аспарухов,Масларова,Манол Генов...Всички с делаБраво на Нинова.Пада си по”честните”и неопетнените.Срам,резил,погром в БСП!Така работи една приватизаторка.Заобиколена от хора с афери и със склонност към далавери.Станишев,Дърева,Миков,Найденов,Жаблянов не са стед тях.И не само.Партиините хора са погнусени и партията отива на кино!!!
27.09.2020 14:53 / Отговор
Янева член ли сте на БСП, та коментирате? Второ Гергов е по право в НС, защото го избраха в Пловдив. Сърдете се на пловдивската организация. Единствени избрани от старите са Бригадира, Овчаров, Кутев, и другите, които вие сочите. Масларова е избрана от Хасково. Но има приказка Глас народен, глас Божи. Така, че замълчете. А Нинова не е отровна, а е демократична, и всички умират от злоба.
27.09.2020 16:40
АСЕН ИЛИЕВ ЗАБАВНО ЧЕТИВО ЗА БУЛГА-РАШКИ СКОТОВЕ :)
https://www.nyhetsbanken.se/2020/08/vet-vitryssarna-vad-som-star-pa-spel.html#more
Belarusians should realize that when the artificial color revolution reaches its goal, their industrial and agricultural base will be broken up and stolen so that it cannot compete with Western producers. This has happened in Russia, Lithuania, Poland and in many other countries, including the Czech Republic.
ЖИВОТНИ АЙДЕ СЕГА БЕГАЙТЕ ПАК ДА СЕ ДЕРЕТЕ НА ПЛОЩАДА - Ю-ЕС-ЕЙ! Ю-ЕС-ЕЙ! :)
27.09.2020 15:16 / Отговор
Дачков Достатъчно е само подновената дружба между Нинова и Гергов за да ни стане ясно що за хора има в БСП.Гуцанов,Гагаузов,Р.Овч,Бриго Аспарухов,Манол Генов,Свиленски,Масларова всички с дела в миналото и в момента.С тези компроментирани лица Нинова ще бори паралелната държава и ще иска да управлява....Ако има кой да й повярва то тогава по добре да си остане Бойко.Тя и без това е в колаборация с него,лъже точно,като него.Успех наивници
27.09.2020 16:12 / Отговор
Ако си журналиста Дачков, е срам, че говорил така, за хора, избрани от Конгрес. Хайде мафиотът да се подложи на избор в ГЕРБ.
27.09.2020 16:42
Знаковите лица са герберскоти крило в БСП, но има още за чистене- например Бригадира, който го предложи за гл. Секретар , както и Гергов. Но малко мутри останаха, главните ги отстреля Конгресът.
27.09.2020 16:47 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети