Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Знаково лице напусна ДСБ, Цецка Бачкова изгубила търпение към „подлостта и лъжата“

Политика

Знаково лице напусна ДСБ, Цецка Бачкова изгубила търпение към „подлостта и лъжата“

Знаково лице напусна ДСБ, Цецка Бачкова изгубила търпение към подлостта и лъжата - Tribune.bg
Снимка:

„Взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили“, обяви тя

Един от основните опоненти на генерал Атанас Атанасов в ДСБ Цецка Бачкова напуска партията. Новината идва два дни, след като друго от знаковите лица на „Демократи за свободна България“, председателят на столичния район „Лозенец“ Елена Спасова бе изключена.

Бачкова написа обръщение по темата:

„Преди 14 години, броени дни след завръщането ми в България, станах член на ПП „Демократи за силна България“, убедена и вярваща в това, че: Моята партия е дясна; Моята партия представлява гръбнака на българското общество - свободните хора, които работят и плащат данъците и осигуровките си и тези, които създават работни места и произвеждат добавена стойност; Моята партия не чака на хранилката на олигархията и ченгетата; Моята партия не се свива в ъгъла, за да си запази срамното място около трапезата на комунистите; Моята партия дава правилните, базирани на сериозна експертиза решения за България; Моята партия има капацитета и волята да управлява добре страната ни; Моята партия отстоява демокрацията като върховна и основополагаща ценност - както вътре в себе си, така и на политическия терен. Станах член на ДСБ, защото вярвах, че това е моята партия. В последната година, след редица неприемливи за мен политически действия, аз постепенно, но безвъзвратно изгубих тази вяра, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата. Не искам и не мога повече да бъда параван на подмяната и да крия тревогата си, че сме се отклонили от големите си цели и правилния път. Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя. Напускам това, в което се превърна партия ДСБ, за да остана вярна на своите принципи и на идеологията на десните хора. Силна България и силна Европа няма как да бъдат постигнати с компромиси и капсулиране около дребни лични цели и амбиции, а само с обединение на силните по дух, умните и можещите хора. С тях ще продължа да работя и да търся решения за бъдещето на страната ни“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати