Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зорница Русинова е новият председател на Икономическия и социален съвет

Политика

Зорница Русинова е новият председател на Икономическия и социален съвет

Зорница Русинова е новият председател на Икономическия и социален съвет - Tribune.bg
Снимка:

Икономическата криза е голямо предизвикателство за всички, изтъкна Русинова

Парламентът избра Зорница Русинова за председател на Икономическия и социален съвет.

Предложението Русинова да заеме поста на председател на консултативния орган, който обединява различни организации на гражданското общество у нас, идва от Министерски съвет, а днес бе представено на депутатите от социалният министър Деница Сачева.

Като заместник-министър на труда и социалната политика в три правителства от 2010г. насам Русинова е отговаряла за политиките на пазара на труда, социалното включване, европейските въпроси и международното сътрудничество, припомни от трибуната социалният министър Деница Сачева.

След като депутатите подкрепиха избора й, Зорница Русинова посочи, че ще работи за един силен Икономически и социален съвет.

„Вярвам, че всички ние ще успеем да превърнем държавата си в икономически стабилна и справедлива. Благодаря за доверието. Като председател на Икономическия и социален съвет, който обединява гражданския парламент, хората в България, работещите, гражданите, бизнеса, гражданските организации, ще можем съвместно да помогнем, така че България да стане стабилна и справедлива държава“, изтъкна Русинова. По думите й всичко, което се случва с икономическата криза, е голямо предизвикателство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати