Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. „Моя любов, моя България КЮЧЕК“ предизвика скандал (ВИДЕО)

Шоу

„Моя любов, моя България КЮЧЕК“ предизвика скандал (ВИДЕО)

Моя любов, моя България КЮЧЕК предизвика скандал (ВИДЕО) - Tribune.bg

Песента е свалена от Youtube, но все още може да се чуе в пълното в профила на автора във Фейсбук

Кавър версия на емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България” в чалга вариант предизвика възмущение. Изпълнители на скандалната версия са оркестър „Джипси фолк“ и солистът Кристофър, по прякор Фараона.

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа.

„Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута“, заяви Кристофър Галовски, певеца от Кнежа пред Нова ТВ.

„Аз казвам „Моя страна Германия”, а „Моя любов, моя България. Какво означава това? Изкарвам пари в Германия, а ги харча в България“, допълва изпълнителят.

Фараона не е платил авторски права.

„Реално погледнато не съм изненадан, от това което се случва. Не съм изненадан от поведението и развитието на цялото ни общество, загубило през последните 30 години своята духовност. Не мога да опиша с думи чувството, което изпитах. Веднага се сетих, какво би казал баща ми, ако чуе това. Тази песен е писана в много тежки условия, по случай моето раждане при едни много тежки условия. Той е бил във Франция да прави кариера. Доста трудности е изживял, когато е написал тази песен. Мъкнал е кофи с въглища. Да не забравяме, че в тази песен първоначално е била спряна от комисия в БНР. Тази песен е на всички българи. Нищо, че е написана за мен. И аз съм наследник. И тя има много голяма стойност и всякакви промени по нея са недопустими. Прекрачена е една червена линия и това, че обществото реагира е много добър знак. Тук имаме нарушения на няколко члена Закона – имуществени и неимуществени“, заяви Емил Димитров – син.

„Искам изкажа извинения към семейство, ако съм засегнал някой. Аз не съм искал да осквернявам и да нагрубя някой с тази песен. Всички приходи и средства от гледаемостта да отидат за автора и композитора, които създадоха песента“, заяви Кристофър Галовски, певец от Кнежа.

А Емил Димитров – Младши все още не е решил дали ще търси правата си по Законов ред.

„Надявам се скоро да се видя с човека, който го е продуцирал и изпял това. Да чуя неговата версия. Всеки има право да сбърка. Всеки има право да се извини. Не може да обесим някой, само затова, че е опитал нещо“, посочи  Емил Димитров – син.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети