Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. 160 млрд. долара губи развлекателният сектор от пандемията

Шоу

160 млрд. долара губи развлекателният сектор от пандемията

Снимка:

Пазарът на реклама онлайн и в телевизията е най-силно засегнатият сектор

Глобалният сектор на развлеченията ще загуби 160 милиарда долара или 146 милиарда евро от растежа си в следващите пет години в резултат на кризата от пандемията Covid-19, твърди в свой анализ компанията Ampere Analysis. Най-голямото въздействие ще е през тази и следващата година.

„Рекламата е най-силно засегната, както в краткосрочен план, така и като цяло, но анализът на развлекателния сектор показва, че области като театъра и киното са пропорционално по-сериозно засегнати“, изтъква Гай Бисън, директор по аналитичните изследвания в Ampere Analysis.

Киното ще загуби 24,4 милиарда долара през следващите пет години. През петгодишния период на прогноза, секторът на развлеченията (без рекламата) ще загуби нетен ръст от 23 милиарда долара в сравнение с прогнозите преди Covid-19.

Пазарът на реклама онлайн и в телевизията е най-силно засегнатият сектор в краткосрочен план и като цяло с почти еднакво въздействие както през 2020 г., така и през 2021 г. Рекламният пазар ще загуби близо 40 милиарда долара растеж през 2021 г. и още повече през 2021 г. (43 милиарда долара). Възстановяване ще има през 2022 г., но все пак под прогнозните нива за целия период.

Тъй като затварянето на кината оказва непосредствено влияние върху приходите от кинопродукции, по-дългосрочните ефекти ще доведат до заливане от филми, които се борят за дати за излизане през следващата година. Това в крайна сметка може да доведе до забавяне на производството на филми, което ще повлияе на реализирането и разпространението на съдържание по-нататък.

Големият победител ще бъде стриймингът. Последните прогнози на Ampere предполагат, че стриймингът ще спечели 12% допълнителен ръст в приходите за петгодишния прогнозен период.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още