Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. 3 месеца затвор за жена, проверила GSM-a на съпруга ѝ

Шоу

3 месеца затвор за жена, проверила GSM-a на съпруга ѝ

Снимка:

Нарушила е личното му пространство

Жена бе осъдена на три месеца затвор в Обединените арабски емирства, защото се е поровила в телефона на съпруга си. Лично мъжът ѝ се е обърнал към съда с мотива, че съпругата му е нарушила личното му пространство, пише Daily Mail.

В съдебният иск мъжът е посочил, че е видял, докато заспива, съпругата си да разглежда мобилния му телефон. Освен това тя копирала съдържанието на своя телефон, за да може да го разгледа по-късно. Жената не отрича, че е проверила съпруга си, тъй като и друг път го е хващала да си чати с други жени. Твърди обаче, че лично той ѝ е дал паролата, с която да отключи и разгледа телефона му. Все пак съдът в Рас ал-Хайма признава жената за виновна и сега тя ще трябва да лежи в затвора три месеца.

В ОАЕ имат изключително строго законодателство за борба с киберсигурността. В страната се смята за строго нарушаване на личното пространство, ако някой разглежда съдържанието на мобилния ти телефон без разрешение. Според последните промени в закона киберпрестъпленията се наказват с до 25 години затвор.

Този случай не е първият подобен. През 2016 г. жена е глобена и депортирана от ОАЕ заради същото провинение – разглеждала е телефона на половинката си. Съпругата заподозряла мъжа си в изневяра и проверила телефона му, за да открие доказателства. Той се обърнал към полицията. Последвала глоба от 40 хил. долара и изгонване от страната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема