Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Академията няма да отнеме Оскара на Уил Смит, който удари Крис Рок

Шоу

Академията няма да отнеме Оскара на Уил Смит, който удари Крис Рок

Академията няма да отнеме Оскара на Уил Смит, който удари Крис Рок - Tribune.bg
Снимка:

До инцидента се стигна, след като комикът се пошегува с прическата на съпругата на Смит Джейда Пинкет Смит

Упи Голдбърг (бел.ред. актриса и член на управителния съвет на Академията за филмово изкуство и наука на САЩ) обяви, че Уил Смит няма да бъде лишен от „Оскар“-а си, след като той наруши кодекса за поведение на Академията, като удари Крис Рок по време на церемонията по връчването на най-престижните награди в киното в неделя вечер, информира „Дейли Мейл“.

До инцидента се стигна, след като комикът се пошегува с прическата на съпругата на Смит Джейда Пинкет Смит. Той я сравни с визията на Деми Мур за ролята й във филма от миналото „Джи Ай Джейн“, където тя беше жена военен.

Оказва се, че шегата на Рок е била дълбоко лична за актьора и съпругата му, която страда от косопад поради автоимунно разстройство, наречено алопеция, което засяга космените фоликули и води до оплешивяване.

БГНЕСБГНЕС

53-годишният Уил се извини за нападението над 57-годишния Крис още по време на церемонията, като заяви, че поведението му е било „неприемливо и непростимо“ и го е накарало да се „засрами“.

Актьорът посочи още, че от любов човек е готов на всичко.

В понеделник групата, която връчва Оскарите, осъди действията на Смит и заяви, че е започнала официално разглеждане на инцидента, но Упи Голдбърг настоя, че последствията няма да бъдат толкова драматични и актьорът няма да бъде лишен от отличието.

В американското токшоу „The View“, Голдбърг, която е действащ ръководител на актьорския клон на Академията, защити действията на Уил Смит, като се аргументира така: „понякога се държиш зле“.

„Мисля, че вероятно са се натрупали много неща. Мисля, че той реагира прекалено остро... Мисля, че е имал един от онези моменти, в които си е казал: „По дяволите, просто спри“. Давам си сметка, че не всички действат така, както бихме искали да действат, когато са под напрежение. И той избухна… Понякога стигаш до момент, в който се държиш лошо. Аз самата съм се държала зле понякога“.

Водещата Съни Хостин, каза от своя страна, че е „изненадана, че Уил не е бил изгонен“ от церемонията, и попита дали има вероятност Оскарът на Уил Смита да бъде отнет.

„Няма да му отнемем този „Оскар“, кагеторична бе Голдбърг.

„Сигурна съм, че ще има последствия, но не мисля, че ще се стигне до това, особено след като Крис каза „Слушай, аз не повдигам никакви обвинения“.

Въпреки коментарите на Упи се появиха призиви Академията да отнеме „Оскар“-а за най-добър актьор на Уил Смит. Известно е, че в своя етичен кодекс, който беше възстановен през 2017 година по време на движението „Me Too“, Академията се отнася много лошо към всякакъв вид насилие.

След края на церемонията по награждаването Академията излезе с позиция в Туитър:

„Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма. Тази вечер имаме удоволствието да отпразнуваме постиженията на нашите 94-и носители на наградите „Оскар“, които заслужават този момент на признание от своите колеги и почитателите на киното по целия свят“.

Уил Смит се извини в публикация в Инстаграм, заявявайки, че е „засрамен“ от действията си, които шокираха участниците в церемонията, продуцентите и зрителите.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа той. „Поведението ми на снощните награди „Оскар“ беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джейда беше твърде много за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Излязох извън кожата си и сгреших. Срамувам се и действията ми не бяха показателни за човека, който искам да бъда. Няма място за насилие в един свят на любов и доброта“.

БГНЕСБГНЕС

След това Уил се извини на организаторите и продуцентите на шоуто.

Крис Рок от своя страна не е отговорил на извинението на Уил Смит, нито е коментирал инцидента от неделя вечер.

Твърди се също така, че Крис не е знаел, че Джейда страда от алопеция, шегувайки се, че плешивата ѝ глава прилича на „Джи Ай Джейн“.

Уил Смит поднесе извиненията си и на семейството на Винъс и Серина Уилямс.   


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети