Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Академията за мода отличи най-стилните и успешни българи на 2019

Шоу

Академията за мода отличи най-стилните и успешни българи на 2019

Академията за мода отличи най-стилните и успешни българи на 2019 - Tribune.bg
Снимка:

„Благодарение на събития като „БГ модна икона“ българинът става по-взискателен към своята външност“, посочи проф. Любомир Стойков.

За 11 поредна година Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличи най-стилните, елегантни и успешни българи. Носители на приза „БГ модна икона“ за 2019 година са Ивайло Захариев, Поли Генова, Васил Петров, Цветанка Ризова, Бояна Шарлопова и Максим Бехар.

Церемонията по награждаването беше предшествана от пищен ревю-спектакъл. По традиция бяха представени актуални колекции на български и чуждестранни модни къщи.

Специални гости на ревю-спектакъла бяха носителите на приза „Златна игла” през годините. Талантливи млади дизайнери – студенти на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия, специалност „Мода”, също показаха свои творения.

Водеща на събитието беше очарователната Гери Дончева.

„Класацията „БГ модна икона“ се развива устойчиво, динамично. Промяната е качествена и според мен няма отстъпление от високите критерии за професионален успех, визуална култура, за стил, за безупречна репутация. Все повече се засилва интересът на дизайнери към представяне на своите творби. От моите студенти по мода участваха представители на Китай, Индия, Сърбия, Македония, Израел. Така че, това е една много, много положителна тенденция“. Това заяви за Tribune.bg проф. Любомир Стойков.

„Благодарение на събития като „БГ модна икона“ българинът става по-взискателен към своята външност. Това, което е по-важно за мен е, че той обвързва все по-органично връзката между бизнес и стил на общуване, между мениджмънт и невербална комуникация. Тази връзка между безупречната външност и високите професионални резултати е изключително важна, тъй като има много изследвания, които сочат, че в крайна сметка бизнесът става по-ефективен, когато мениджърите и въобще хората ангажирани в него са с адекватен дрескод“, посочи проф. Стойков.

„За мен това е един много сериозен приз, който натоварва с отговорността да бъдеш наистина стилен, да знаеш кога и как да се облечеш подходящо и да бъдеш в час с трендовете. Да бъдеш това, което си, в правилния момент“, сподели за Tribune.bg певицата Поли Генова.

Тя подчерта, че за външния си вид се доверява изключително много  на професионалистите от своя екип.

„Със страшно много стилисти съм работила през годините. Днес за моя вид се грижи Кристиян Пижов, на който искам да благодаря. Прекрасно е да знаеш, че има на кой да се довериш“, заяви Поли Генова.

На въпрос  какво да очакваме от певицата в най-скоро време, тя отбеляза:

„Продължаваме с нови проекти, с албум, с нова песен, видео. Така че очаквайте прекрасни неща през Новата 2020 година“.

„Едно признание, за което аз съм благодарен. Чувствам се щастлив. И се питам дали наистина заслужавам такава титла. Има много личности, на които съм подражавал. Това са хора от екрана - артисти, певци.  Облеклото трябва да произтича естествено от това, което човек прави“, заяви за Tribune.bg Васил Петров.

„Човек се ошлайфа и придобива рутина, но всъщност трябва да има заложено чувството за естетика, което определя основно модата“, допълни още той.

„Наистина се радвам, че по някакъв начин съм оценен, работата ми е забелязана и се радвам, че съм тук“, заяви от своя страна за Tribune.bg актьорът Ивайло Захариев, който нашумя с превъплъщението си в сериала „Под прикритие“, а в момента играе главната роля и в хитовия сериал „Пътят на честта“.

„Не мога да определя своя стил, понеже дрехите никога не са ми били приоритет. Може би по-скоро се опитвам да търся стила на моите герои и там се фокусирам. Напоследък забелязвам, че се опитвам да следвам някои тенденции“, посочи той.

Ивайло Захариев разкри, че скоро ще започнe работа  и  по нов филмов проект.

„Надявам се, съвсем скоро да мога да кажа повече за него, но той ще бъде малко по-експериментален. Така че, както е присъщо и на модата, ще имаме нужда от смели решения“, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати