Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Американка се премести от Ню Йорк в Гюешево, за да произвежда ракия

Шоу

Американка се премести от Ню Йорк в Гюешево, за да произвежда ракия

Снимка:

Кейси оставила американския телевизионен бизнес, за да дойде в България

От Ню Йорк до Гюешево. Историята на Кейси Ангелова, която остави американския телевизионен бизнес, за да произвежда черешова ракия и трюфели в българската провинция.

„Това е селото на моя свекър. Гюешево ми харесва, защото тук е много спокойно и приятно. В Америка работих в телевизия върху документални филми и сериали. Бях в шоубизнеса и ми беше много интересно. Имах хубава работа, която харесвах. Проблемът обаче е, че тази индустрия не е за жени с деца”, разказа Кейси Ангелова пред NOVA.

Кейси споделя, че преди да дойде в България не знае нищо за страната. „Ние сме щастливи тук и всеки път моят баща ме пита кога ще се завърна в САЩ. Аз му казах, че няма шанс, защото не искам да живея там”, добавя тя.

Кейси има две дъщери. Идва в България, защото смята, че малки момичета трябва да порастват в малък град. „В Ню Йорк децата не могат да играят на улицата сами. Там ние имахме хубав живот и къща в Манхатън. Заплатата и работата също бяха добри. Нашето преместване беше изненада за всички. След децата обаче всичко се променя”, посочи тя.

„Сега се занимавам с приготвянето на черешова ракия. Все пак най-известният продукт в Кюстендил са черешите. Идеята започна преди 5 години. Аз и моят съпруг имаме 10 дка черешови градини. През една година имаше много ниска изкупна цена на плода и ние не можахме да продадем черешите. Така решихме с необраните плодове да направим ракия за домашна консумация”, разказа американката.

Според американката, избрала да живее в България, колкото повече българи изберат да останат в родината си, толкова по-хубава и богата ще става тя. „На тези, които искат да отидат в Ню Йорк, ще кажа – идеята да отидеш там е много привлекателна. Проблемът е, че те няма да живеят живота, който си представят. Там ще отидат или като общи работници, или като току-що завършили. Накрая ще работят нещо, което не харесват”, заключи Кейси.  


Коментари (3)

Филаделфиецът Не знаех че в Манхатън има къщи
17.11.2019 02:50 / Отговор
странно Ти шегуваш ли се, ако да - не мога да ти схвана шегата, ако не - брато, пий си ракийката и не се замисляй много...
17.11.2019 06:01
dfas а с какво се препитава на село
17.11.2019 15:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема