Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Американската певица Бионсе презаписа песен от новия си албум

Шоу

Американската певица Бионсе презаписа песен от новия си албум

Американската певица Бионсе презаписа песен от новия си албум - Tribune.bg
Снимка:

Американската певица Бионсе презаписа песен от новия си албум, след като беше критикувана остро в социалните мрежи заради жаргонна дума, смятана за обида от хората с двигателни увреждания, предаде Франс прес.

Гневът им е предизвикан от стих в парчето "Heated", написано в съавторство с Дрейк, от албума "Renaissance", издаден в петък.

Междувременно от албума изчезна и препратката към хита Milkshake на Келис, след като певицата се оплака, че не е дала разрешение за използването му.

Ударните инструменти от Milkshake първоначално бяха използвани във фона на песента Energy на Бионсе. Тези вокали вече са изтрити от микса.

Използваната от Бионсе в текста жаргонна дума "spaz" от "spastic" ("спастичен") на английски, може да се употребява за подигравка към хора с церебрална парализа, а по-свободно може да се свързва с още по-обидни за индивидите с увреждания термини.

В САЩ думата не е много често срещана и изглежда по-скоро квалифицира човек, смятан за "извън контрол" или действащ по "непостоянен" начин.

В опит да потуши началото на пожар в социалните мрежи, Бионсе "замени" в песента смятания за обиден термин, потвърди говорителка на изпълнителката и увери в имейл, че "думата не е използвана умишлено с цел да нарани някого".  

За  грешка с определена дума беше критикувана и Лизо, която премахна същата дума от сингъла "GRRRLS" от четвъртия ѝ студиен албум "Special" през юни.

"Като дебела чернокожа жена в Америка съм понесла много обидни думи, така че знам силата, която думите могат да имат - независимо дали умишлено или както в моя случай, неволно. Промених думата в текста. Това е резултат от моето умение за диалог.  Като влиятелен артист съм се посветила на това да бъда част от промяната, която чаках да видя в света", заключи 34-годишната Лизо.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати